Росіяни активізували ІПСО для дискредитації Коордштабу з питань поводження з полоненими

Росіяни активізували ІПСО для дискредитації Коордштабу з питань поводження з полоненими

Укрінформ
Росіяни посилили інформаційно-психологічні операції, однією з цілей яких є дискредитація Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими.

Як передає Укрінформ, про це Коордштаб повідомив у Телеграмі.

Зокрема подібні ІПСО спекулюють на темі нібито можливості "викупу" українських воїнів з російського полону за гроші або внесення полоненого військовослужбовця у вигадані "списки на обмін".

У Коордштабі наголосили, що зловмисники регулярно намагаються ввести в оману рідних та близьких військовослужбовців, шахрайським способом виманюючи в них кошти нібито за повернення полонених з ворожої неволі.

Правоохоронці відстежують та затримують злочинців, проте шахраї продовжують знаходити нових жертв серед родин військовополонених.

Коордштаб закликав бути обережними при спілкуванні з анонімними особами, довіряти лише офіційній інформації від уповноважених українських установ і не піддаватися на ворожі провокації.

Читайте також: Коордштаб з питань поводження з полоненими відтепер опікуватиметься ще й цивільними

"Якщо ви або ваші знайомі потрапили у ситуацію, коли невідомі вимагають гроші за «визволення» родича з полону, негайно звертайтесь до Координаційного штабу, Нацполіції або Об’єднаного центру з пошуку та звільнення полонених: +38 044 321-11-21, +38 098 321-11-21, Viber, WhatsApp, Telegram: +38 067 650-83-32 або на електронну адресу united_center@ssu.gov.ua", - порадили у штабі.

Як повідомляв Укрінформ, за інформацією Інституту вивчення війни, російські військові продають українських військовополонених парамілітарним угрупованням, які надалі проводять власні обміни полоненими з Україною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-