Артилеристи: Відпрацювали вдало – на крок наблизились до перемоги

Артилеристи: Відпрацювали вдало – на крок наблизились до перемоги

Укрінформ
Артилеристи 5 ОШБр показали роботу на одній з найкращих артустановок НАТО – “Паладині”

Однією з найкращих артилерійських установок НАТО є M109A6 Paladin. Вона стоїть на озброєнні української армії вже більше року. Артилеристи 5 ОШБр, які використовують “Паладини” у своїй роботі, показали, як вони працюють.

У новому відео проєкту «Український Свідок» – артилерійський дивізіон 5 ОШБр, який працює на бахмутському напрямку. У своїй роботі хлопці використовують одну з найкращих артилерійських установок НАТО – M109A6 Paladin (США). Вона може вести вогонь на відстань до 30 км. Україна має цю техніку на озброєнні вже більше року. Артилеристи 5 ОШБр розповіли про особливості роботи САУ (самохідної артилерійської установки).

“Паладини” прості у використанні та обслуговуванні, – розповідає Сергій із позивним “7-40”. – Вони оснащені комп’ютерами, тому працюють швидко. Завдяки своїй конструкції, вони також дуже стійкі”.

Разом із батьками та братом хлопець пережив окупацію Херсона – тепер він має потужну мотивацію воювати – мститися. Його брат також у війську, але працює на іншому напрямку.

“Влучити по ворогу – це, звісно, приємно, – каже “7-40”. – Але найприємніше – це почути подяку від піхоти, бо ми – їхній захист”.

Артилеристи кажуть, що цілі цієї САУ – це, в першу чергу, жива сила, склади і БК (боєкомплекти).

“Для ворога “Паладіни” – це солодкий пиріжечок, він дуже ретельно його шукає, – каже артилерист Едгар із позивним “Блогер”. – Але ми знаходимо ворога першим”.

Едгар розповідає, що йти у ЗСУ не страшно. “Іноді це навіть весело, – каже він. – Тут у мене є побратими, яких я ніколи ні на кого не проміняю. З багатьма друзями з цивільного життя я спілкуватись перестав. А тут у мене з’явилися нові брати по духу й вірі”.

«Український Свідок»

Перше фото: Mauricio Lima/The New York Times

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-