Для російських терористів не буде безпеки у Чорному морі й українському небі - Зеленський

Для російських терористів не буде безпеки у Чорному морі й українському небі - Зеленський

Відео
Укрінформ
Для російських терористів не буде безпеки у Чорному морі та українському небі.

Про це у відеозверненні заявив Президент України Володимир Зеленський, передає Укрінформ.

"Я хочу сьогодні подякувати усім нашим воїнам, усім підрозділам, які відновлюють безпеку та контроль і в українському небі, і в нашому Чорному морі. Україна довела, на що ми здатні, на що здатна наша сила. Про це говорить і кількість збитих російських військових літаків, і можливості наших хлопців щодо російського флоту. Немає вже для російських терористів безпечних гаваней у Чорному морі й не буде. І не буде для них безпечного простору в небі - за умови достатньої нашої української міцності. Це стосується як постачання від партнерів, так і нашого внутрішнього виробництва", - підкреслив Зеленський.

Як додав глава держави, щодо цього відбулися кілька нарад.

Зокрема Президент заслухав звіт Мінстратегпрому щодо українського оборонного виробництва, а також відповідної комунікації з партнерами.

Читайте також: Українські виробники дронів планують вийти до кінця року на позначку 2 мільйони одиниць

"Досягнуті нещодавно домовленості реалізуємо якнайшвидше - щодо постачання і щодо спільних проєктів. Я вдячний усім у світі, хто допомагає принципово, вчасно та без збоїв", - сказав глава держави.

Також Зеленський провів нараду із міжнародним блоком уряду, Офісу Президента щодо ключових проблемних питань на окремих напрямах.

"Плануємо наші дії на цей місяць, на цю весну, щоб дати Україні необхідну силу та необхідні можливості. Україна має досягти своїх цілей, ми всі разом у світі маємо відновити повну силу міжнародного права. І коли це буде, жодна держава-терорист, як Росія, не зможе нічого диктувати своїм сусідам чи всьому світу", - сказав він.

Читайте також: Зеленський: Маємо розуміння, який у ворога черговий задум, будемо протидіяти

Як повідомляв Укрінформ, спецпідрозділ ГУР МО України "Group 13" атакував у Чорному морі морськими дронами Magura V5 російський патрульний корабель "Сергей Котов". Судно зазнало пошкоджень корми, правого та лівого бортів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-