Союзники радять ФРН посилити інформбезпеку після скандалу з прослуховуванням - ЗМІ

Союзники радять ФРН посилити інформбезпеку після скандалу з прослуховуванням - ЗМІ

Укрінформ
Союзники із країн НАТО закликають Німеччину ретельніше ставитися до секретної інформації, аби уберегти її від розголошення.

Як повідомляє Укрінформ, про це з посиланням на власні поінформовані джерела пише Bloomberg.

“Деякі союзники Німеччини закликають Берлін посилити заходи безпеки щодо таємної інформації після того, як Росія розкрила делікатні дискусії щодо допомоги Україні”, - йдеться у матеріалі.

Зазначається, що один зі співрозмовників агентства назвав необдумані дії німецьких військових непрофесійними. На його переконання, “такі вчинки можна очікувати від людей, які ніколи не прослуховували безпекові брифінги, але не від військових”.

Читайте також: Білий дім прокоментував перехоплену росіянами розмову офіцерів Бундесверу

“Інша особа заявила, що не здивована помилкою Німеччини, а ще одна висловила думку, що витік, імовірно, призведе до суворіших заходів усюди, але особливо у ФРН”, - вказує агентство.

За словами його співрозмовників, цей витік показав недосконалість підходів до питань безпеки після початку російського вторгнення в Україну. Тож надалі, ймовірно, значно більше зустрічей проходитимуть в офлайн-режимі для зменшення безпекових ризиків.

Як повідомляв Укрінформ, російські пропагандисти минулого тижня оприлюднили майже 40-хвилинну розмову між генеральним інспектором ВПС Німеччини Інго Герхарцем із трьома офіцерами про деталі можливої поставки крилатих ракет Taurus. Розмова, імовірно, відбулася 19 лютого.

Читайте також: Міністр оборони Німеччини звинуватив Росію в «інформаційній війні»

Це викликало величезний скандал у німецькому політикумі. Канцлер ФРН Олаф Шольц назвав ситуацію «серйозною» і пообіцяв ретельне та швидке розслідування. Депутати Бундестагу закликають провести засідання парламенту та заявляють про уразливість загальної безпеки ФРН.

За наявними даними, офіцери могли використовувати для віртуальної зустрічі комерційну платформу WebEx а один зі співрозмовників приєднався до неї з готельного номера за межами ФРН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-