У парламенті Канади закликали уряд передати Україні списані авіаракети

У парламенті Канади закликали уряд передати Україні списані авіаракети

Укрінформ
У парламенті Канади закликали швидше передати України усі списані авіаракети CRV7, наявні на складах канадських збройних сил.

Як повідомляє Укрінформ, про це йдеться у звіті Постійного комітету Палати громад Канади з питань національної оборони.

“Зважаючи на нагальну потребу Збройних сил України у боєприпасах й на те, що ЗСУ офіційно звернулися до Канади із проханням передати Україні надлишкові ракети CRV7 для допомоги їм у захисті своєї суверенної території від незаконного російського вторгнення, також ураховуючи, що Збройні сили Канади мають 83 тисячі ракет CRV7, які мають бути списані й на утилізацію яких знадобляться гроші платників податків, Комітет звертається до Палати громад, аби уряд Канади негайно безоплатно передав надлишкові ракети CRV7 Збройним силам України за умови, що вони справні й безпечні для транспортування”, - стверджується у документі.

Читайте також: Фріланд і Блер зробили заяви у Києві: Канада стоятиме поруч, поки Україна не переможе

Як повідомлялося, Збройні сили Канади мають на озброєнні 83 303 ракети CRV7, які були розроблені у 1980-х роках і зняті з озброєння на початку 2000-х. Три роки тому уряд підписав контракт на їх утилізацію протягом кількох років. Міністерство оборони Канади повідомило, що вони розглядають ці ракети як частину можливого майбутнього пакета військової допомоги, проте не всі ракети мають боєголовки. Все ж Україна закликає Канаду якомога швидше передати їй ці боєприпаси. Цю позицію підтримує і канадська опозиція. 

Наприкінці минулого місяця міністр оборони Канади Білл Блер заявив, що Канада досі вивчає, наскільки корисними будуть для України списані авіаракети CRV7, та як безпечно транспортувати їх.

Фото: Wikimedia

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-