Фріланд і Блер зробили заяви у Києві: Канада стоятиме поруч, поки Україна не переможе

Фріланд і Блер зробили заяви у Києві: Канада стоятиме поруч, поки Україна не переможе

Укрінформ
Канада продовжить надавати Україні всебічну допомогу й твердо вірить у її перемогу у війні з Росією.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це під час візиту до Києва заявила віцепрем’єр-міністр Канади Христя Фріланд.

“Коли мужній український народ продовжує свій історичний опір путінському незаконному й варварському вторгненню, після двох років жорстоких боїв, Канада непохитна у своїй підтримці України. Сьогодні ми разом кажемо народу України: Ми не втратимо віру. Ми ніколи не покинемо вас. Наша рішучість - абсолютна. Слава Україні!” - сказала Фріланд.

Її підтримав і міністр оборони Канади Білл Блер, який також відвідав Київ у роковини російського вторгнення. “У другі роковини російського незаконного повномасштабного вторгнення в Україну ми вітаємо неймовірну хоробрість і силу народу України. Канада завжди підтримуватиме вас у боротьбі за свободу”, - зазначив Блер.

Він додав, що підписана сьогодні, 24 лютого, безпекова угода “демонструє готовність Канади надавати Україні допомогу, необхідну їй для відбиття російської агресії та перемоги”. “Бій України - це й наш бій, і ми стоятимемо поруч з українцям, поки вони не переможуть”, - наголосив міністр.

Читайте також: Зеленський розраховує, що Канада допоможе Україні відбудувати одну з дамб

Як повідомляв Укрінформ, під час візиту до Києва в суботу прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо разом із Володимиром Зеленським підписав безпекову угоду, яка серед іншого передбачає виділення вже цього року військової та фінансової допомоги Україні на понад 3 млрд канадських доларів. Протягом візиту також було оголошено, що Канада профінансує кілька проєктів з відбудови України на 130 млн дол, серед іншого виділивши кошти на добудову Національного музею Голодомору-геноциду в Києві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-