Кабмін цьогоріч виділив понад ₴20 мільярдів на фортифікаційні споруди

Кабмін цьогоріч виділив понад ₴20 мільярдів на фортифікаційні споруди

Укрінформ
На фортифікацію оборонних рубежів цього року з бюджету виділено понад 20 млрд грн.

Про це сказав Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час щорічної пресконференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Важливий елемент – це фортифікація оборонних рубежів. Уряд виділив понад 20 млрд грн уже цього року на створення фортифікації оборонних рубежів для Міністерства оборони. У щоденному режимі працює відповідний штаб, де ми координуємо роботу також з обласними державними адміністраціями, Генштабом і Міноборони для того, щоб це робилося ефективно, швидко, надійно і щоб наші Сили оборони мали забезпечені лінії оборони і тил», - зазначив Шмигаль.

За його словами, Міноборони на ці цілі отримало 3 млрд грн, і ще понад 16 млрд грн отримали ОДА.

«4 млрд грн – для Харківської, 1,8 млрд грн – для Сумської, 1,5 - для Волинської, 1,5 – Одеської, по 1,3 млрд грн – Запорізька і Херсонська, 1,2 млрд – Донецька і 1,1 – Київська область для будівництва фортифікацій. Усі ці кошти ми передбачили для того, щоб створювати якісні, переважно бетоновані системи фортифікацій і інженерні невибухові загородження», - сказав керівник уряду.

Читайте також: На Сумщині будують бетонні стаціонарні фортифікаційні споруди

Він також зауважив, що Міністерство оборони для створення оборонних загороджень та інженерних споруд, а також для фортифікацій на першій лінії фронту має свій додатковий ресурс.

«Я знаю, що в Міноборони є комплексний план створення комплексних ліній фортифікацій з інженерними загородженнями, з новими елементами. Усі ці речі у нас є. Уряд зі свого боку виділяв і виділяє достатньо коштів, і цього року ініціативно готовий виділяти з резервного фонду кошти на будівництво потужних фортифікацій не лише на 1-2-й лініях, а й на 3-й і на 4-й», - зазначив Шмигаль.

За його словами, торік Міноборони і Генштаб ЗСУ мали у своєму розпорядженні достатньо коштів для того, щоб на першій і другій лінії будувати надійні оборонні фортифікації. «Чи було це зроблено? Це питання лежить у відповідальності Міноборони і Генштабу, ми не можемо публічно це комунікувати», - сказав очільник уряду.

Як повідомляв Укрінформ, Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Президент Володимир Зеленський ставив завдання - 1 млн дронів, а бізнес і ринок в Україні уже готові виробляти більш як мільйон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-