Сили оборони за добу відбили 56 атак на шести напрямках

Сили оборони за добу відбили 56 атак на шести напрямках

Дані Генштабу
Укрінформ
Сили оборони України протягом доби відбили 55 ворожих атак на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Новопавлівському й Оріхівському напрямках, а також одну спробу штурму на лівому березі Дніпра в Херсонській області.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 суботи, 2 березня, передає Укрінформ.

Як повідомляється, загалом на фронті протягом доби відбулися 70 бойових зіткнень.

Українська авіація завдала ударів по восьми районах зосередження особового складу російських військ. Повітряні сили ЗСУ в суботу надвечір збили ворожий винищувач-бомбардувальник Су-34.

Підрозділи українських ракетних військ уразили ще один артилерійський засіб загарбників.

Російська армія за добу здійснила по позиціях Сил оборони і населених пунктах України загалом один ракетний і 48 авіаційних ударів, а також 60 обстрілів із реактивних систем залпового вогню.

Унаслідок ворожих атак є загиблі та поранені серед цивільного населення, руйнувань і пошкоджень зазнали багатоповерхові й приватні будинки, об’єкти інфраструктури.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка суттєво не змінилася, ознаки формування наступальних угруповань ворога не виявлені.

Визначені підрозділи збройних сил Білорусі продовжують виконувати завдання в прикордонних з Україною районах.

Читайте також: Російська армія за добу втратила в Україні 960 осіб та ще один літак

На Сіверському і Слобожанському напрямках Російська Федерація зберігає військову присутність у прикордонних районах, продовжує вести диверсійно-розвідувальну діяльність й обстрілювати зі своєї території населені пункти. Також росіяни й надалі нарощують щільність мінно-вибухових загороджень уздовж державного кордону України.

Війська РФ завдали авіаційного удару в районі Свеси Сумської області.

Понад 30 населених пунктів на Сіверському і Слобожанському напрямках опинилися під артилерійським і мінометним вогнем загарбників, зокрема Клюси Чернігівської області, Бачівськ, Велика Берізка, Покровка, Басівка та Павлівка Сумської області, Мала Вовча, Басове, Вовчанськ, Стариця й Уди Харківської області.

На Куп’янському напрямку російська армія чотири рази атакувала позиції Сил оборони в районі Табаївки Харківської області.

Із авіації ворог ударив по району Берестового. Понад 15 населених пунктів на цьому напрямку росіяни обстріляли з мінометів й артилерії, зокрема Дворічну, Берестове та Піщане Харківської області.

На Лиманському напрямку українські захисники відбили сім ворожих атак у районах Тернів та Ямполівки Донецької області. Війська РФ за підтримки авіації намагалися прорвати там оборону.

Читайте також: Сирський на сході зустрівся з командирами бригад і відзначив бійців, які обороняли Орлівку

Від артилерійського й мінометного вогню російської армії протягом доби на Лиманському напрямку постраждали близько 15 населених пунктів, серед них – Невське й Білогорівка Луганської області, Терни, Ямполівка, Торське та Роздолівка Донецької області.

На Бахмутському напрямку Сили оборони України відбили 11 ворожих атак у районах Богданівки, Іванівського, Кліщіївки та Андріївки Донецької області. Загарбники там намагалися покращити своє тактичне положення.

Авіаудару росіяни завдали по району Північного Донецької області.

Понад 10 населених пунктів на Бахмутському напрямку потрапили під артилерійський і мінометний вогонь російських військ, зокрема Часів Яр, Андріївка й Васюківка Донецької області.

На Авдіївському напрямку українські оборонці відбили 14 ворожих атак у районах Бердичів, Орлівки, Тоненького та Невельського Донецької області.

Читайте також: Сили оборони на півдні знищили три склади боєприпасів росіян, чотири системи ППО та 258 дронів

Із авіації російська армія вдарила по району Нью-Йорка Донецької області. Близько 15 населених пунктів на цьому напрямку загарбники атакували артилерійським і мінометним вогнем, серед них – Костянтинівка, Новобахмутівка, Красногорівка, Орлівка і Первомайське Донецької області.

На Новопавлівському напрямку захисники України продовжують стримувати війська РФ у районах Красногорівки, Георгіївки, Побєди й Новомихайлівки Донецької області. Росіяни 22 рази намагалися прорвати там оборону.

Із авіації ворог бив по районах Георгіївки, Водяного, Урожайного й Богоявленки Донецької області.

По більш ніж 20 населених пунктах на Новопавлівському напрямку російська армія спрямувала артилерійський і мінометний вогонь, зокрема по Красногорівці, Георгіївці, Парасковіївці, Костянтинівці, Вугледару та Благодатному Донецької області.

На Оріхівському напрямку росіяни провели одну безуспішну атаку в районі Роботиного Запорізької області.

Із авіації загарбники били по районах Старомайорського Донецької області, Вербового, Малої Токмачки й Роботиного Запорізької області.

Близько 20 населених пунктів на Оріхівському напрямку протягом доби зазнали артилерійських і мінометних ударів російської армії, серед них – Гуляйполе, Малинівка, Мала Токмачка, Рівнопіль і П’ятихатки Запорізької області.

Читайте також: У Повітряних силах підтвердили знищення ще одного винищувача РФ

На Херсонському напрямку війська РФ не відмовляються від наміру вибити підрозділи Сил оборони із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Протягом доби росіяни один раз спробували штурмувати в районі Кринків Херсонської області, але безуспішно.

Від артилерійських і мінометних ударів російської армії протягом доби на Херсонському напрямку потерпали понад 25 населених пунктів, зокрема Херсон, Качкарівка, Львове, Станіслав, Томина Балка, Інженерне та Козацьке Херсонської області.

Як повідомляв Укрінформ, російські війська акумулюють свої сили на сході України, здійснюють «потужний ривок» на Часів Яр Донецької області.

Фото: 56 окрема мотопіхотна Маріупольська бригада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-