Сирський на сході зустрівся з командирами бригад і відзначив бійців, які обороняли Орлівку

Сирський на сході зустрівся з командирами бригад і відзначив бійців, які обороняли Орлівку

Фото
Укрінформ
Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський за результатами заслуховування командирів на східному фронті прийняв кадрові рішення та відзначив дії бійців у боях за Орлівку, Бердичі та Новомихайлівку.

Як передає Укрінформ, про це він повідомив у Фейсбуці.

"За результатами заслуховування командирів бригад та їхніх заступників були прийняті всі необхідні рішення по забезпеченню резервами, боєприпасами, БПЛА та іншим обладнанням", - підкреслив Сирський.

В окремих випадках, наголосив він, "коли командир не володіє обстановкою, а дії та команди напряму створюють загрозу життю та здоров'ю підлеглих, я змушений приймати кадрові рішення".

Також головнокомандувач ЗСУ відзначив дії військовослужбовців 54-ї окремої механізованої бригади, які влучним артилерійським вогнем у поєднанні із грамотним мінуванням знищили дві колони бронетехніки росіян, стійкість та мужність бійців 25-ї окремої повітряно-десантної бригади і 47-ї окремої механізованої бригади у боях за Орлівку та Бердичі, рішучість і сміливість воїнів 79-ї окремої десантно-штурмової бригади під час відбиття ворожих атак в районі Новомихайлівки.

"Відзначаю як позитив заміну однієї бригади на передньому краї після двох років безперервних боїв та переміщення в тил для відновлення боєздатності", - зауважив Сирський.

Він підкреслив, що ситуація на фронті залишається складною, але контрольованою.

Читайте також: Сирський під час перебування на передових командних пунктах ухвалив низку рішень

Сирський направив в окремі бригади на східному фронті групи фахівців для передачі досвіду та надання допомоги, оскільки велике значення відіграє рівень підготовки та злагодженості штабу бригади, через який командир здійснює свої повноваження.

Як заявив головнокомандувач ЗСУ, "цілком стало зрозуміло, чому у разі однакових показників укомплектування особовим складом, озброєнням та військовою технікою одним бригадам вдається стримувати ворожі атаки та тримати позиції, а іншим - ні. Насамперед це залежить від командира бригади, рівня його підготовки, досвіду, спроможності приймати адекватні та виважені рішення і розуміння всієї повноти відповідальності за виконання поставлених завдань та за життя і здоров'я своїх підлеглих".

Як повідомляв Укрінформ, Сирський заявив, що направив в окремі бригади на східному фронті групи фахівців для передачі досвіду та надання допомоги.

Фото: Головнокомандувач ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-