Сили оборони за добу відбили 55 атак на чотирьох напрямках

Сили оборони за добу відбили 55 атак на чотирьох напрямках

Дані Генштабу
Укрінформ
Сили оборони України протягом доби відбили 55 ворожих атак на чотирьох напрямках, найбільше – на Авдіївському й Новопавлівському.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 п'ятниці, 1 березня.

Загалом на фронті протягом доби, за даними Генштабу, відбулися 73 бойові зіткнення.

Українська авіація завдала ударів по 13 районах зосередження особового складу російської армії.

Підрозділи ракетних військ ЗСУ зі свого боку уразили дев'ять ворожих об'єктів: район зосередження військової техніки, два артилерійські засоби, три пункти управління й три склади боєприпасів.

Російські загарбники здійснили по позиціях Сил оборони і населених пунктах України загалом за добу шість ракетних і 79 авіаційних ударів, а також 62 обстріли з реактивних систем залпового вогню.

Читайте також: Євлаш заявляє, що зараз відбувається один із «потужних ривків» армії РФ на Часів Яр

Унаслідок ворожих атак є загиблі та поранені серед цивільного населення, руйнувань і пошкоджень зазнали багатоповерхові та приватні будинки, об’єкти інфраструктури.

На Волинському й Поліському напрямках оперативна обстановка суттєво не змінилася, ознаки формування наступальних угруповань ворога не виявлені.

Визначені підрозділи збройних сил Білорусі продовжують виконувати завдання у прикордонних з Україною районах.

На Сіверському і Слобожанському напрямках Російська Федерація зберігає військову присутність у прикордонних районах, продовжує проводити диверсійно-розвідувальну діяльність, обстрілювати населені пункти зі своєї території й нарощувати щільність мінно-вибухових загороджень уздовж державного кордону України.

Із авіації війська РФ ударили по районах Дружби, Глухова й Волфиного Сумської області, Охрімівки, Вільхуватки, Хатнього й Тополів Харківської області.

Понад 30 населених пунктів на вказаних двох напрямках потрапили під артилерійський і мінометний вогонь загарбників, зокрема Прогрес Чернігівської області, Шалигине, Сваркове й Стара Гута Сумської області, Козача Лопань, Гатище, Плетенівка й Охрімівка Харківської області.

На Куп’янському напрямку наступальних (штурмових) дій росіяни не вели, натомість атакували населені пункти, зокрема з авіації били по районах Кислівки та Садового Харківської області.

Понад 10 міст і сіл на Куп’янському напрямку російська армія обстріляла з мінометів й артилерії, серед них – Дворічна, Петропавлівка та Піщане Харківської області.

На Лиманському напрямку українські захисники відбили шість ворожих атак у районах Тернів та Роздолівки Донецької області, а також Білогорівки Луганської області. Війська РФ за підтримки авіації намагалися прорвати там оборону.

Близько 20 населених пунктів на Лиманському напрямку протягом доби постраждали від артилерійських і мінометних ударів російської армії, зокрема Макіївка, Невське й Білогорівка Луганської області, Терни, Ямполівка, Торське та Роздолівка Донецької області.

На Бахмутському напрямку Сили оборони України відбили чотири ворожі атаки в районах Богданівки та Андріївки Донецької області. Росіяни намагалися покращити там своє тактичне положення.

Із авіації загарбники завдали ударів по районах Часового Яру та Дружби Донецької області.

Близько 10 населених пунктів на Бахмутському напрямку опинилися під артилерійським і мінометним вогнем російських військ, серед таких – Часів Яр, Андріївка та Дружба Донецької області.

На Авдіївському напрямку українські оборонці відбили 20 ворожих атак у районах Бердичів, Орлівки, Тоненького, Первомайського та Невельського Донецької області.

Росіяни завдали авіаційних ударів по районах Новокалинового, Олександрополя, Архангельського, Новоолександрівки, Очеретиного, Прогреса й Новобахмутівки Донецької області.

Близько 20 населених пунктів на Авдіївському напрямку протягом доби потерпали від мінометного й артилерійського вогню ворога, зокрема Новокалинове, Новобахмутівка, Семенівка, Орлівка та Первомайське Донецької області.

Читайте також: Росіяни скинули авіабомби на село у Куп'янському районі

На Новопавлівському напрямку захисники України продовжують стримувати війська РФ у районах Красногорівки, Георгіївки, Побєди, Новомихайлівки та південніше від Золотої Ниви Донецької області. Росіяни 25 разів намагалися прорвати там оборону.

Артилерійським і мінометним вогнем російська армія протягом доби атакувала на Новопавлівському напрямку понад 20 населених пунктів, серед них –Красногорівка, Георгіївка, Парасковіївка, Костянтинівка, Вугледар і Благодатне Донецької області.

На Оріхівському напрямку наступальних (штурмових) дій загарбники не вели, натомість били по містах і селах. Так, по району Старомайорського Донецької області війська РФ завдали авіаудару, по близько 20 населених пунктах спрямували артилерійський і мінометний вогонь, зокрема по Полтавці, Малинівці, Малій Токмачці, Новоданилівці і П’ятихатках Запорізької області.

На Херсонському напрямку наступальних (штурмових) дій росіяни не вели, але завдавали ударів по населених пунктах: артилерійських і мінометних обстрілів зазнали близько 20 населених пунктів, серед них – Качкарівка, Львове, Херсон і Станіслав Херсонської області.

Як повідомляв Укрінформ, на Авдіївському напрямку росіяни збільшують інтенсивність артилерійських обстрілів, мають значну перевагу в боєприпасах і нарощують чисельність штурмових груп. Українські захисники продовжують ведення оборонної операції, подекуди відновлюють втрачені позиції.

Фото: Генштаб

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-