Нідерланди надають Україні €2 мільярди військової підтримки на рік

Нідерланди надають Україні €2 мільярди військової підтримки на рік

Укрінформ
Україна й Нідерланди підписали двосторонню безпекову угоду, яка передбачає конкретний обсяг військової підтримки на рік – 2 мільярди євро.

Про це заявив Президент Володимир Зеленський у своєму відеозверненні, передає Укрінформ.

Президент України висловив вдячність Нідерландам за їх готовність допомагати.

Відео: ОП

«Підписали з Марком двосторонню безпекову угоду між нашими державами – безпекові гарантії, безпекове співробітництво. Це вже сьома така безпекова угода з партнерами – сильна угода. Є конкретний обсяг військової підтримки на рік – 2 мільярди євро, є всі деталі нашої спільної роботи і в оборонній сфері, і в політиці, і для досягнення справедливості. Нідерланди підтримують необхідність створення спеціального трибуналу щодо російської агресії, підтримують нашу роботу – і в Україні, і з партнерами – щодо притягнення до відповідальності всіх російських воєнних злочинців та посилення санкцій проти Росії за війну», - підкреслив Зеленський.

Читайте також: Зеленський і Рютте у Харкові оглянули зруйновані внаслідок обстрілів будівлі

Він розповів, що перебуває сьогодні у Харкові разом з Прем’єр-міністром Нідерландів Марком Рютте.

«Разом із ним відвідали наших воїнів – хлопці відновлюються після поранень. Мав честь подякувати їм, відзначити державними нагородами. Я вдячний кожному лікарю, усім нашим медичним працівникам, які рятують життя. Це найпочесніша робота. Разом із Марком пройшлися Харковом – місцями влучань російських ракет. Звичайні будинки розбиті, зруйнована міська інфраструктура… Важливо додати Харкову безпеки», - зазначив Зеленський.

За його словами, Україна зараз працює з усіма лідерами, щоб посилити ППО.

«Світ має такий потенціал, і потрібна достатня спільна рішучість, щоб російський терор програв», - сказав Президент.

Він повідомив про новий пакет військової підтримки для українських воїнів від Нідерландів, які також активно допомагають з ППО, із коаліцією F-16.

Читайте також: Зеленський і Рютте підписали безпекову угоду між Україною та Нідерландами

Як заявив Премʼєр-міністр Нідерландів Марк Рютте на спільній з Президентом України Володимиром Зеленським пресконференції, єдиний спосіб захистити Україну від російської агресії і стримати експансіонізм Путіна – це робити все можливе, щоби надати Києву все необхідне для боротьби з агресором.

«Ось чому ми надаємо щонайменше 2 мільярди євро військової підтримки цьогоріч. Таким чином, наша допомога сягне 6,3 мільярда. І ми постійно шукаємо, чим іще допомогти Україні», – сказав премʼєр.

Він зауважив, що Нідерланди роблять великий крок, підписуючи десятирічний безпековий договір, що засвідчує довготривалу підтримку безпеки і свободи України.

«Це стосується всього спектру безпекової співпраці, а також сфери відбудови, санкцій та боротьби за справедливість. Ми стоїмо пліч-о-пліч з Україною», – наголосив глава нідерландського уряду.

За інформацією NOS, Рютте зауважив, що його країна бере участь у чеській ініціативі, яка надасть дуже велику партію боєприпасів в Україну вже найближчими тижнями.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський і Прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте підписали у Харкові двосторонню безпекову угоду. Документ передбачає два мільярди євро військової допомоги від Нідерландів цього року, а також подальшу оборонну допомогу протягом наступних десяти років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-