Гуменюк: Російський контингент у Придністров'ї не становить загрози

Гуменюк: Російський контингент у Придністров'ї не становить загрози

Укрінформ
Російський контингент на території невизнаного Придністров'я не становить загрози. Україна володіє повною інформацією про його концентрацію та кількісний склад.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" зазначила керівник об’єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк.

«Ситуація залишається під контролем Сил оборони. Що стосується ділянки державного кордону з невизнаним Придністров’ям, вона надійно захищена, укріплена, її оборона складена ще на початку повномасштабного вторгнення і протягом усього цього часу забезпечується не тільки силами Державної прикордонної служби, а й іншими підрозділами Сил оборони. Ми усвідомлювали з самого початку, що цей напрямок досить небезпечний у зв’язку з наявністю там російського контингенту, тому контроль за цією ситуацією був посилений з самого початку і продовжує триматися на абсолютному контролі. Зараз ми можемо сказати, що нічого більше, ніж інформаційні вкиди наразі це не несе. Це зрозуміло, оскільки той контингент, який є в Придністров’ї, нами чітко вивчений, ми знаємо його концентрацію, внутрішній та кількісний склад і абсолютно розуміємо як адекватно цьому протидіяти», - зазначила Гуменюк.

Читайте також: Україна залишатиметься активним учасником врегулювання у Придністров'ї - МЗС

Звертаючись до цивільного населення, речниця зауважила, що цей контингент не становить критичної загрози. Йтися може лише про інформаційні вкиди чи провокації на зразок стрілянини поблизу кордону.

Як повідомляв Укрінформ, на з'їзді 28 лютого депутати невизнаного Придністров'я звернулися до Ради федерації та Державної думи Росії з проханням реалізувати заходи щодо захисту самопроголошеної республіки в умовах «посилення тиску Молдови». Напередодні Президенти України та Молдови обговорили останні події в Придністровському регіоні, де Росія намагається дестабілізувати ситуацію, та дієві інструменти протистояння впливу країни-агресора.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-