Сили оборони за добу відбили 70 атак, найбільше - на Авдіївському напрямку

Сили оборони за добу відбили 70 атак, найбільше - на Авдіївському напрямку

Дані Генштабу
Укрінформ
Сили оборони України протягом доби відбили ворожий штурм на лівому березі Дніпра та 69 атак на інших шести напрямках, найбільше – на Авдіївському й Новопавлівському.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 вівторка, 27 лютого.

Загалом на фронті протягом доби, за даними Генштабу, відбулися 86 бойових зіткнень. Оперативна обстановка на сході та півдні країни залишається складною.

Українська авіація завдала ударів по 15 районах зосередження особового складу російських військ.

Повітряні сили ЗСУ протягом доби знищили два ворожі винищувачі-бомбардувальники Су-34 та чотири розвідувальні дрони загарбників.

Підрозділи українських ракетних військ зі свого боку уразили сім об'єктів російської армії: три райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, два артилерійські засоби, один засіб протиповітряної оборони й радіолокаційну станцію.

Російські загарбники за добу здійснили по позиціях Сил оборони і населених пунктах України загалом чотири ракетні й 52 авіаційні удари та 94 обстріли з реактивних систем залпового вогню.

Унаслідок ворожих атак є загиблі та поранені серед цивільного населення, руйнувань і пошкоджень зазнали багатоповерхові і приватні будинки, об’єкти інфраструктури.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка суттєво не змінилася, ознаки формування наступальних угруповань ворога не виявлені.

Читайте також: Ігнат: Ворог активізував повітряну розвідку, по всій лінії фронту - рекордна кількість дронів

Визначені підрозділи збройних сил Білорусі продовжують виконувати завдання у прикордонних з Україною районах.

На Сіверському і Слобожанському напрямках Росія й надалі зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, обстрілює зі своєї території населені пункти та нарощує щільність мінно-вибухових загороджень уздовж державного кордону України.

Авіаційних ударів війська РФ завдали по районах Чернацького, Чуйківки, Храпівщини, Грабовського та Юнаківки Сумської області, а також Бологівки Харківської області.

Понад 30 населених пунктів на Сіверському і Слобожанському напрямках опинилися під вогнем російських мінометів й артилерії, зокрема Хрінівка Чернігівської області, Зноб-Трубчевська, Середина-Буда й Стара Гута Сумської області, Козача Лопань, Огірцеве, Гатище та Плетенівка Харківської області.

На Куп’янському напрямку Сили оборони відбили 11 ворожих атак у районах Синьківки й Табаївки. Росіяни безуспішно намагалися вибити українські підрозділи із займаних позицій.

Більш як 10 населених пунктів на Куп’янському напрямку протягом доби потерпали від артилерійських і мінометних ударів російської армії, серед них – Синьківка, Степова Новоселівка та Піщане Харківської області.

На Лиманському напрямку українські захисники відбили дев'ять ворожих атак у районі Тернів Донецької області. Війська РФ безуспішно намагалися прорвати там оборону.

Читайте також: Авдіївський напрямок: ЗСУ стабілізували лінію оборони у районах трьох населених пунктів

Із авіації загарбники били по районах Виїмки та Веселого Донецької області.

Понад 10 населених пунктів на Лиманському напрямку протягом доби постраждали від артилерійського й мінометного вогню російської армії, зокрема Білогорівка Луганської області, Терни, Ямполівка, Торське, Серебрянка та Роздолівка Донецької області.

На Бахмутському напрямку Сили оборони відбили шість ворожих атак у районах Іванівського, Кліщіївки та Андріївки Донецької області. Росіяни намагалися покращити там своє тактичне положення.

Авіаударів війська РФ завдали по районах Богданівки та Дружби Донецької області.

Більш ніж 10 населених пунктів на Бахмутському напрямку загарбники обстріляли з мінометів й артилерії, серед них – Оріхово-Василівка, Григорівка й Іванівське Донецької області.

На Авдіївському напрямку українські оборонці відбили 18 ворожих атак у районах Бердичів, Орлівки, Тоненького й Первомайського Донецької області.

Російська армія вдарила з авіації по районах Новоселівки Першої та Первомайського Донецької області. Близько 20 населених пунктів на цьому напрямку війська РФ атакували артилерійським і мінометним вогнем, зокрема Новобахмутівку, Семенівку, Орлівку і Первомайське Донецької області.

На Новопавлівському напрямку захисники України продовжують стримувати ворога в районах Красногорівки, Новомихайлівки та західніше від Побєди Донецької області. 15 разів росіяни намагалися прорвати там оборону.

Також українські захисники відбили ще чотири атаки РФ у районах, що південніше від Вугледара, Старомайорського й Урожайного Донецької області.

Авіаційних ударів російська армія завдала по районах Курахового, Красногорівки, Новомихайлівки, Водяного, Старомайорського й Урожайного Донецької області.

Читайте також: На Бахмутському напрямку - інтенсивні бої, ворог застосовує резерви

Близько 20 населених пунктів на Новопавлівському напрямку зазнали від загарбників артилерійських і мінометних обстрілів, зокрема Красногорівка, Георгіївка, Новомихайлівка, Парасковіївка, Костянтинівка, Вугледар, Пречистівка, Благодатне, Старомайорське й Урожайне Донецької області.

На Оріхівському напрямку Сили оборони відбили шість ворожих атак у районах Малинівки та Роботиного Запорізької області.

По районах Оріхова й Роботиного, а також Левадного та Малої Токмачки російські війська вдарили з авіації. По більш ніж 15 населених пунктах на цьому напрямку загарбники спрямували артилерійський і мінометний вогонь, серед них – Полтавка, Чарівне, Білогір’я, Роботине й Новоданилівка Запорізької області.

На Херсонському напрямку російська армія не відмовляється від наміру вибити підрозділи Сил оборони із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Протягом доби росіяни один раз спробували штурмувати там українські позиції.

У районі Молодіжного Херсонської області відпрацювала ворожа авіація.

Близько 20 населених пунктів на Херсонському напрямку потрапили під артилерійські й мінометні удари російських військ, зокрема Тягинка, Токарівка, Кринки, Іванівка, Львове й Понятівка Херсонської області.

Як повідомляв Укрінформ, в оперативно-стратегічному угрупованні військ "Таврія" заявили про відхід Сил оборони від двох сіл на Авдіївському напрямку.

Фото: Генштаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-