Ігнат: Ворог активізував повітряну розвідку, по всій лінії фронту - рекордна кількість дронів

Ігнат: Ворог активізував повітряну розвідку, по всій лінії фронту - рекордна кількість дронів

Укрінформ
На лінії фронту - рекордна кількість ворожих безпілотників, їх багато і на Південному напрямку, і на Харківщині, і загалом по всій лінії фронту.

Про це повідомив речник Командування Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат, передає Укрінформ із посиланням на Арміюінформ.

«Сьогодні на лінії фронту рекордна кількість ворожих безпілотників. Дуже багато на південному напрямку. По Дніпру висять БПЛА різних типів: SuperCam, ZALA, Орлан. По всій лінії фронту ворог активізує повітряну розвідку», — розповів Ігнат.

Він висловив припущення, що, можливо, рекордна кількість розвідувальних БПЛА в повітрі пов’язана з тим, що ворог хоче побачити більше для того, щоб планувати якісь свої дії.

Читайте також: Британська розвідка проаналізувала втрату Росією літаків А-50

Водночас Ігнат вважає, що розвідувальні дрони не можуть замінити росіянам літаки А-50, які проводили радіолокаційну розвідку.

Читайте також: Умєров: Війна Росії проти України - це перша війна дронів

Як повідомялось, раніше Ігнат повідомив, що ворог вже три доби не підіймає А-50 у повітря. 23 лютого Сили оборони повідомили про збиття російського літака далекого радіолокаційного виявлення А-50. Літак збили за допомогою ЗРК С-200. Це вже третя втрата російського А-50. Раніше аналогічний літак вивели з ладу білоруські партизани на авіабазі Мачулищі в лютому 2023 року, а 14 січня 2024 року Повітряні сили ЗСУ збили літаки А-50 та Іл-22.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-