Умєров: Війна Росії проти України - це перша війна дронів

Умєров: Війна Росії проти України - це перша війна дронів

Укрінформ
На війні, яку Росія розв'язала проти України, багато чого відбувається вперше; зокрема, це перша війна дронів.

Про це заявив міністр оборони Рустем Умєров під час форуму "Україна. Рік 2024", повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Війна Росії проти України – це війна, де багато чого відбувається вперше. Ця війна перша з такою кількістю ракет, запущених проти мирних міст - від початку повномасштабного вторгнення РФ випустила по Україні понад 8 тисяч ракет. І це війна, в якій вперше збили ті самі «Кинджали»... Це війна, де вперше знищують потужний флот ворога дронами. Це взагалі перша війна дронів. І ми вчимося і адаптуємось відповідно до реалій, тому створюємо Сили безпілотних систем - відповідний указ нещодавно підписав Президент. Зараз Міноборони буде працювати над формуванням політики і безпосереднім створенням Сил безпілотних систем спільно з Генштабом», - зазначив Умєров.

За його словами, це також перша війна зі смартфонами в руках, де, окрім конвенційних засобів, щодня доводиться боротися в гібридній інформаційній війні.

«Це перша війна такого масштабу зі швидкістю оприлюднення інформації в декілька хвилин сотнями і тисячами інструментів комунікації, анонімних джерел інформації, безпрецедентної пропаганди та інформаційних атак», - наголосив міністр.

Читайте також: Досвід України стане фундаментом створення нової світової архітектури безпеки - Умєров

Він зауважив, що у цьому питанні важлива підтримка ЗМІ та різних інституцій, адже «наша зброя в інформаційній війні - це правда, і головна мета - донести її світу».

Як повідомляв Укрінформ, 25 лютого проходить Форум "Україна. Рік 2024". Основні його теми — досягнення українських цілей у війні, розвиток Сил оборони й безпеки, робота оборонно-промислового комплексу, забезпечення економічного зростання та інтеграції України до світових ринків, реалізація Української формули миру, гарантії безпеки для України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-