Росія продовжить атаки на енергетику України, щоб чинити політичний вплив - британська розвідка

Росія продовжить атаки на енергетику України, щоб чинити політичний вплив - британська розвідка

Укрінформ
Росія, як і раніше, буде продовжувати використовувати електроенергію як зброю, завдаючи ударів по енергетичній інфраструктурі України.

Як передає Укрінформ, про це в соцмережі Х повідомляє Міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки.

Експерти розвідки зазначили, що протягом усього часу війни проти України Росія намагалася використовувати енергетику як зброю.

«Удари Росії по українській енергетичній інфраструктурі спричинили масовий дефіцит електроенергії по усій країні, тоді як на глобальному рівні президент Росії Володимир Путін використовував енергетичну політику для підриву міжнародної енергетичної безпеки», – підкреслюють аналітики. Так, скорочуючи постачання газу до Європи, обмежуючи трубопровідний експорт і змінюючи умови оплати, Путін намагався підірвати єдність Європи проти незаконної війни РФ, йдеться у зведенні.

У британському оборонному відомстві вважають, що використання Росією енергетики як зброї, швидше за все, залишатиметься інструментом примусу, демонструючи зв’язок між безпековою та енергетичною політикою Росії. «Дуже ймовірно, що Росія продовжуватиме використовувати енергетику як зброю для досягнення глобальної економічної вигоди та політичного впливу, що означає зв’язок між енергетикою, безпекою, політичними та військовими цілями», – підсумували у розвідці Британії.

Міноборони Сполученого Королівства також оприлюднило інфографіку, на якій зображені основні випадки спекуляції за допомогою енергетичних ресурсів та атак на енергетичну інфраструктуру України з боку Росії в період від лютого 2014 року по січень 2024 року.

Читайте також: Україна і Данія розробили перелік критично важливих технологій для енергосектору

Як повідомляв Укрінформ, у минулому звіті експерти британської розвідки повідомили, що після успіхів Сил оборони у здійсненні комбінованих атак на військово-морський флот РФ у Чорному морі Україна змушує Росію підвищувати сприйняття загрози.

Фото: Zelenskiy/Official 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-