Зеленський в аеропорту Гостомеля: Тут Путін зазнав першої і фундаментальної поразки

Зеленський в аеропорту Гостомеля: Тут Путін зазнав першої і фундаментальної поразки

Укрінформ
У аеропорту Гостомеля президент Росії Володимир Путін два роки тому зазнав першої фундаментальної поразки.

Про це заявив Президент Володимир Зеленський під час спільного виступу з прем’єркою Італії Джорджею Мелоні, прем’єр-міністром Канади Джастіном Трюдо, президенткою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн і Александром Де Кроо - прем’єром Бельгії в аеропорту в Гостомелі, передає Укрінформ із посиланням на трансляцію заходу.

«Сьогодні ми у символічному місці – Гостомелі. Саме тут Путін хотів виграти битву за нашу столицю, битву за Київ – ключову битву того бліц-кригу, який він планував. Саме тут він зазнав першої і фундаментальної поразки, коли наші воїни знищили десант російських вбивць і не дали створювати тут її плацдарм.

Світ побачив, що будь-яке зло може бути розбитим і російське не виключення», - сказав глава Української держави.

За словами Зеленського, два роки тому кілька поколінь у Європі не бачили таких масштабних битв за незалежність і панував страх реального спротиву Росії.

«Цей страх був спалений саме тут, на злітній смузі аеропорту Гостомелю і в багатьох інших місцях убивств, де наші люди абсолютно хоробро стали на захист себе і свого дому.

Читайте також: Звернення Зеленського у другу річницю вторгнення: Ми на 730 днів ближчі до перемоги (повний текст)

Тоді багато хто в світі ще не почав вірити Україні. Тоді ще ніхто не міг знати, що буде не просто через два роки, а через кілька тижнів. У нас було менше зброї, але вже тоді українці довели, що ми можемо воювати, можемо боротися», - зазначив Президент.

За його словами, «єднання людей може зробити більше, ніж будь-який диктатор, а народна сміливість перегортає такі сторінки історії які, здається, ніколи не завершаться».

Президент наголосив, що за два роки війни українці не зрадили своїй незалежності, світ не схибив, і ми разом можемо досягти «цілей миру», тому що «російське божевілля не пануватиме на українській землі».

Як повідомлялося, прем'єр-міністри Італії, Канади та Бельгії Джорджія Мелоні, Джастін Трюдо, Александер Де Кроо, а також президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн та колишній прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон прибули до Києва 24 лютого, щоб продемонструвати солідарність з Україною у другу річницю повномасштабного російського вторгнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-