Ветеран ЗСУ про допомогу Заходу: Нам треба вже на вчора, а кажуть - буде завтра

Ветеран ЗСУ про допомогу Заходу: Нам треба вже на вчора, а кажуть - буде завтра

Відео
Укрінформ
На заході немає втоми від війни в Україні, однак від слів підтримки і стурбованості вже потрібно перейти до швидких дій.

Про це військовослужбовець Збройних сил України Олександр Баталов заявив в ефірі програми Укрінформу "Лещенко запитує".

«Ветеранська дипломатія дієва. Коли вони бачать тебе, вони розуміють, що війна – це не щось абстрактне. Вони бачать людину у військовій формі, яка втратила кінцівку, і вони розуміють, що ця війна жорстка і це їх одразу включає. Дивлячись на мене вони фактично бачили людину, яка була на війні», - сказав він.

Баталов не вважає, що захід стомився від війни в Україні, західні партнери запевняють, що будуть все робити можливе, щоб підтримати нас.

«Певен, що нам зарубіжні партнери дадуть все необхідне озброєння, але це все дуже розтягується у часі. Нам треба вже на вчора, а нам говорять, що буде завтра. Це складно і психологічно. Вони нам надають. Але ми дуже швидко все використовуємо. Потрібна не стурбованість, треба тільки дії і допомога Україні, бо від цього залежить що буде далі з вами. І це дійсно так. Якщо ми програємо, то їх там перемелять просто одразу», - наголосив він.

Читайте також: Путін не повинен розраховувати, що допомога Заходу Україні припиниться - Шольц

На жаль, інформованість Європи слабка, мало показують подій про Україну, додав ветеран. "Я певен, що пропаганду російську треба перекрити максимально. В деяких країнах заборонили пропагандистські російські ЗМІ, і це дуже поміняло суспільне сприйняття того, що відбувається. І населення по-іншому почало реагувати", - сказав він.

Баталов – за фахом вчитель фізкультури. На фронті з лютого 2023 року. Воював під Бахмутом у складі 3-ї окремої штурмової бригади. Під час жорстоких боїв був важко поранений, втратив ногу, наразі ходить на протезі. Військовослужбовець у складі української делегації перебував на Мюнхенській конференції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-