Зеленський про очікування першої партії F-16: Цього року наші Повітряні сили стануть сильніші

Зеленський про очікування першої партії F-16: Цього року наші Повітряні сили стануть сильніші

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський переконаний, що з надходженням перших винищувачів F-16 Повітряні сили стануть цього року сильнішими і з'являться нові можливості на лінії фронту.

Про це він сказав у своєму вечірньому відеозверенні, розповідаючи про деталі проведеної Ставки, передає Укрінформ.

"Сьогодні почав день із проведення Ставки. Не лише щодо оперативної ситуації на передовій зараз, але й також з інших стратегічних питань, зокрема підготовки нашої держави до переходу на F-16 – була спеціальна доповідь про це. Усі параметри щодо першої партії літаків: конкретні терміни постачання, необхідне технічне та інфраструктурне забезпечення. Деталі позитивні. Цього року наші Повітряні сили стануть сильніше, це – фундаментальні завдання. Конкретно – це захист від російських керованих авіабомб і загалом нові можливості на лінії фронту", - зазначив Президент.

Він також розповів, що на ставці були доповіді Головкома, розвідки, міністра оборони та інших урядовців, які відповідають за озброєння.

"Особлива увага – кільком напрямкам: Авдіївському та південним", - підсумував Зеленський.

Читайте також: Що більше з Москви лунає божевільних заяв, то більшою повинна бути наша сила - Зеленський

Як повідомляв Укрінформ, CNN з посиланням на Національну гвардію штату Аризона (США) інформувало, що перші чотири українських пілоти мають завершити навчання на американських винищувачах F-16 до цього літа.

Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат заявив, що Україна переходить на літаки F-16 в екстреному порядку, як це не робила жодна країна в світі, і очікує на їх прибуття якомога швидше.

Прем’єр-міністр Данії Метте Фредеріксен оголосила, що Данія цього літа передасть Україні перші винищувачі F-16.

Фото: Valahia News

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-