США працюють над забезпеченням України ракетами ATACMS більшої дальності - Білий дім

США працюють над забезпеченням України ракетами ATACMS більшої дальності - Білий дім

Укрінформ
Адміністрація США офіційно підтвердила, що розглядає можливості передачі Україні ракет ATACAMS більшої дальності, ніж тих, що передавалися раніше.

Про це заявив у четвер під час телефонного брифінгу координатор Ради нацбезпеки США Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми вже надавали Україні версію ракет ATACMS, відому як APAM (ракети для ураження піхоти та матеріальної частини – ред.), і вони застосовували їх із користю»,- зауважив представник Білого дому.

У цьому контексті Кірбі підкреслив, що оснащення ЗСУ версіями ATACMS зі збільшеною дальністю ураження ніколи не знімалося з розгляду.

Читайте також: У Сенаті США розкритикували Ліндсі Грема за відмову підтримати пакет для України

«Це досі є невід’ємною частиною дискусій, які ми ведемо з українською стороною. Україна дійсно має такі можливості, до того ж інші країни забезпечили її подібними засобами далекого ураження. Тож ми все ще ведемо обговорення з українцями щодо версії ATACMS більшої дальності»,- наголосив представник Білого дому.

Як повідомляв Укрінформ, раніше цього тижня американські ЗМІ із посиланням на представників адміністрації в Вашингтоні писали, що Білий дім працює над передачею Україні нових балістичних ракет більшої дальності ATACMS. Але для цього Конгрес має схвалити новий пакет допомоги.

Фото: Wikimedia

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-