О 10:30 - презентація аналітики про смерті українських військових у полоні РФ

О 10:30 - презентація аналітики про смерті українських військових у полоні РФ

Медіацентр Україна - Укрінформ
Укрінформ
21 лютого  о 10:30 відбудеться презентація аналітики “Місія врятувати: що відбувається у російському полоні і як запобігти загибелі у ньому українських військових”.

Організатори: Медіацентр Україна-Укрінформ.

Спікери:

  • Тетяна Катриченко - виконавча директорка МІПЛ;
  • Марія Климик - журналістка МІПЛ;
  • Анастасія Гондюл - дружина Артема Гондюла, військовослужбовця бригади “Азов”, важкопораненого з бараку в Оленівці, де сталися вибухи, ГО “Спільнота Родин Оленівки”;
  • Богдан Слободян - свідок загибелі в російському полоні українського військовослужбовця;
  • Андрій Яковлєв -  адвокат, експерт МІПЛ із міжнародного права.

Чому це важливо?

Аналіз ґрунтується на задокументованих фактах і свідченнях про найбільш кричущі порушення Росією прав українських військовополонених, які призвели до смертей у полоні. Для цього команда МІПЛ опитала понад 20 військових, які повернулися з російського полону. Команда МІПЛ в деталях описує кожен етап полону: від моменту потрапляння і умов утримання в колоніях і СІЗО, до катувань, загибелі і позасудових страт українських військовополонених.

Під час презентації МІПЛ представить аналіз свідчень звільнених у результаті обмінів полонених, які заявляють про загибель українських військових у російському полоні внаслідок побиття або катувань. Також вони говорять про самогубства полонених через психологічне, сексуальне чи інше насилля в полоні. У відповідь на запит МІПЛ про кількість українців, які загинули в російському полоні з 24 лютого 2022 року до 16 листопада 2023 року, Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України повідомило про 49 осіб.

В аналітиці також йдеться про роль Міжнародного комітету Червоного Хреста в умовах збройного конфлікту, надано правову оцінку діям РФ і її представникам згідно з нормами міжнародного права.

Формат заходу – офлайн (Зала 1).

Дивіться на YouTube-каналі Укрінформу, а також YouTube-каналі Ukraine Media Center Ukrinform та на фейсбук-сторінці Ukraine Media Center Ukrinform.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-