Сили оборони відбили понад 50 атак на п'яти напрямках і спроби наступу на двох

Сили оборони відбили понад 50 атак на п'яти напрямках і спроби наступу на двох

Дані Генштабу
Укрінформ
Сили оборони України протягом доби відбили 53 ворожі атаки на п'яти напрямках, чотири спроби наступу на двох напрямках та ще п’ять штурмів на лівому березі Дніпра.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 понеділка, 19 лютого.

Загалом на фронті за добу, згідно з даними Генштабу, відбулися 70 бойових зіткнень. Оперативна обстановка на сході та півдні країни залишається складною.

Українська авіація протягом доби завдала ударів по 10 районах зосередження особового складу, пункту управління та 10 зенітно-ракетних засобах ворога. Також на східному напрямку підрозділами Повітряних Сил Збройних Сил України знищено два літаки ворога: винищувач-бомбардувальник Су-34 та винищувач Су-35С.

Читайте також: Пілот збитого російського Су-35, імовірно, загинув - Олещук

Підрозділами ракетних військ завдано ударів по пункту управління, чотирьох складах боєприпасів та п’яти артилерійських засобах ворога.

Ворог загалом завдав чотири ракетних та 52 авіаційних удари, здійснив 72 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак є поранені та загиблі серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали багатоповерхові та приватні будинки, а також інші об’єкти інфраструктури.

Читайте також: Прикордонники останні кілька днів не фіксують ворожі ДРГ

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань не виявлено. Визначені підрозділи збройних сил Білорусі виконують завдання у прикордонних з Україною районах.

На Сіверському та Слобожанському напрямках ворог зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, здійснює обстріли населених пунктів з території РФ, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону України. Ворог завдав авіаційних ударів в районах Баранівка Чернігівської області та Бобилівки Сумської області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали понад 10 населених пунктів, серед них Сеньківка Чернігівської області; Катеринівка, Таратутине, Їздецьке, Лугівка, Велика Писарівка Сумської області.

Читайте також: На Лиманському напрямку росіяни перекидають резерви до річки Чорний Жеребець - Євлаш

На Куп’янському напрямку ворог здійснив 3 безуспішні спроби наступу в районі населеного пункту Синьківка Харківської області. Ворог завдав авіаційних ударів в районах населених пунктів Табаївка, Піщане, Синьківка Харківської області. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися близько 10 населених пунктів, зокрема Синьківка, Петропавлівка, Кислівка, Котлярівка Харківської області.

На Лиманському напрямку відбито 4 атаки біля Тернів Донецької області та Білогорівки Луганської області, де ворог намагався прорвати оборону. Від артилерійських та мінометних обстрілів постраждали понад 10 населених пунктів, серед них Невське, Білогорівка Луганської області, Серебрянка, Терни, Торське, Роздолівка Донецької області.

На Бахмутському напрямку Силами оборони відбито 11 атак поблизу Богданівки, Іванівського, Кліщіївкт, Андріївки Донецької області, де ворог намагався покращити тактичне положення. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися близько 10 населених пунктів, зокрема Богданівка, Васюківка, Часів Яр, Іванівське, Кліщіївка, Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському напрямку відбито 9 атак ворога в районах Ласточкиного, Сєверного, Первомайського та Невельського Донецької області. Артилерійських та мінометних обстрілів ворога зазнали близько 20 населених пунктів, серед них Новокалинове, Новобахмутівка, Степове, Ласточкине, Сєверне, Первомайське Донецької області.

На Мар’їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога неподалік Георгіївки, Побєди, Новомихайлівки Донецької області, де відбили 19 атак. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися Красногорівка, Георгіївка, Новомихайлівка, Костянтинівка.

На Новопавлівському напрямку ворог намагався проводити наступ в районі населеного пункту Старомайорське Донецької області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 10 населених пунктів, зокрема Золота Нива, Старомайорське, Рівнопіль, Донецької області та Новодарівка, Левадне Запорізької області.

Читайте також: Сили ППО знищили над Криворізьким районом ворожу ракету

На Запорізькому напрямку Силами оборони відбито 10 атак ворога в районі Малинівки та Роботиного Запорізької області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали понад 20 населених пунктів, серед них Гуляйполе, Гуляйпільське, Новоданилівка, Новоандріївка, Степове, Кам’янське Запорізької області.

В зоні відповідальності ОСУВ “Одеса” на Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру вибити підрозділи ЗСУ із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом доби здійснено 5 спроб штурму. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали Херсон, Антонівка, Зеленівка, Кринки Херсонської області. Також ворог здійснив 9 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський відвідав передові позиції українських військ на Куп'янському напрямку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-