Кремль тисне на громадських діячів, змушуючи відкрито підтримувати війну в Україні - розвідка Британії

Кремль тисне на громадських діячів, змушуючи відкрито підтримувати війну в Україні - розвідка Британії

Укрінформ
Росія продовжує тиснути на громадських діячів у країні, щоб вони демонстрували відкриту підтримку війни проти України.

Про це з посиланням на британську розвідку повідомляє в соцмережі Х Міністерство оборони Великої Британії, передає Укрінформ.

Британська розвідка з посиланням на росЗМІ зазначає, що на початку лютого адміністрація Володимира Путіна розіслала російським концертним промоутерам оновлений «чорний список» із 50 артистів, фактично заборонивши їм виступати в Росії.

До цього списку увійшли, зокрема, публічні противники війни в Україні та інші артисти, які викликали гнів Кремля з інших причин. Серед них, наприклад, російський співак Філіп Кіркоров, який потрапив до списку після публічного скандалу, пов'язаного з вечіркою в Москві у грудні. Нещодавно артист відвідав поранених солдатів РФ на тимчасово окупованій території України та виступив із концертами.

Наслідки скандальної «голої вечірки» у Москві демонструють дедалі ширшу присутність війни у громадському житті, йдеться у зведенні.

Читайте також: Росіяни посилюють інформаційно-психологічний вплив на жителів захоплених територій України - ГУР

«Кремль майже напевно навмисно роздмухав і використав скандал, прагнучи зобразити контраст між росіянами, які "патріотично" підтримують воєнні дії, і гедоністичною "прозахідною" столичною елітою. Один із учасників був ув'язнений, оштрафований за так званими законами про "ЛГБТ-пропаганду" та викликаний у військкомат», - пише британська розвідка.

Як повідомляв Укрінформ, у попередньому зведенні британська розвідка вказувала, що Росія посилює мілітаризацію вищої освіти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-