Росіяни посилюють інформаційно-психологічний вплив на жителів захоплених територій України - ГУР

Росіяни посилюють інформаційно-психологічний вплив на жителів захоплених територій України - ГУР

Укрінформ
Російські загарбники посилюють заходи інформаційно-психологічного впливу на жителів тимчасово захоплених територій України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

За інформацією ГУР, російські загарбники посилюють заходи інформаційно-психологічного впливу на українців на тимчасово захоплених територіях.

Аби перекрити канали доступу до інформації про реальну ситуацію на фронті, в Україні та світі, жителів тимчасово захоплених громад Херсонської області масово під’єднують до російського супутникового телебачення під назвою “Русский мир”.

“Росіяни встановили вже понад 18 тисяч відповідних пристроїв”, - зазначили в ГУР.

Також у тимчасово захоплених українських громадах Донецької області загарбники переводять на власне програмне забезпечення та комунікаційні сервіси роботу так званих “адміністрацій”. Ідеться, зокрема про “Автоматизированное рабочее место госслужащего” та федеральну платформу “Госвеб”.

Читайте також: У столиці затримали власника інтернет-провайдера, який транслює російські канали на Луганщині

Водночас росіяни розширюють мережу покриття російського мобільного зв’язку: у 2023-2024 роках на Донеччині встановили понад 700 базових станцій, а на Херсонщині - більш як 200, що становить понад 85% усього мобільного покриття на захоплених територіях.

Як повідомляв Укрінформ, на частині захоплених територій Запорізької та Херсонської областей ворог запустив своє супутникове телебачення.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-