Пісторіус: Німеччина і партнери будуть міцно стояти на боці України, як би довго Путін не продовжував війну

Пісторіус: Німеччина і партнери будуть міцно стояти на боці України, як би довго Путін не продовжував війну

Укрінформ
Німеччина разом з іншими країнами зобов’язана допомоги Україні перемогти ворога та відновити суверенітет, не даючи іншим диктаторам шансу спробувати повторити те, що робить зараз Росія.

Про це заявив міністр оборони ФРН Борис Пісторіус під час виступу на Мюнхенській безпековій конференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Майбутнє України - у НАТО та в ЄС. Я хочу бачити там Україну, а головне - це те, де Україна бачить своє майбутнє. Тому ми будемо підтримувати Україну в боротьбі та здобутті нею перемоги в цій війні… Нині нашою спільною відповідальністю є допомогти Україні відновити свою територію, посилити її стійкість», - заявив Пісторіус.

Він зазначив, що російська війна проти України - це набагато більше, ніж боротьба двох держав за територію. Це війна щодо питання: чи буде дозволено імперській державі нав’язати свою волю іншій суверенній країні. Спільна відповідь на це запитання буде почута дуже чітко по всьому світу. Успіх Путіна буде лише спонукати ревізіоністів і експансіоністів у різних регіонах подумати над тим, чи не почати їм також війни проти своїх сусідів.

Читайте також: Німеччина передасть Україні військову допомогу на €100 мільйонів

Глава міноборони ФРН запевнив, що Німеччина з партнерами буде міцно стояти на боці України, «як би довго Путін не продовжував свою незаконну та безглузду війну проти миролюбної країни».

Німецький політик закликав усіх захисників вільного світу знайти правильну відповідь на це запитання, згуртуватися попри розбіжності на захист світового порядку, заснованого на правилах.

«Після холодної війни ми намагалися будувати інклюзивну пан'європейську безпекову архітектуру разом з Росією. Нам, на жаль, не вдалося цього. Сьогодні зрозуміло, чому: всі ці прагнення натикнулися на кремлівську стратегію нав’язування свого домінування в Східній і Центральній Європі, зазначив міністр.

Він визнав, що розділюючі лінії в Європі будуть залишатися ще десятиліттями, вільна та демократична Європа з одного боку, з іншого - авторитарна Росія, яка прагне війни.

«Але наші відповіді мають бути чіткими, не на словах, але також в діях: ефективне стримування - це наше страхування життя», - констатував міністр оборони. Стримування означає інвестиції, розвиток потужної оборонної індустрії. Німеччина досягне цього року мети витрат на оборону у 2% ВВП та відновлює й розширює виробництво окремих видів озброєнь, сказав політик.

Читайте також: США закликали всі країни НАТО забезпечити оборонні внески на рівні 2% власних ВВП

Він нагадав про розміщення в Литві на постійній основі бригади Бундесверу. «Разом з нашими союзниками ми посилаємо дуже чіткий сигнал Путіну: якщо будь-який російський солдат поставить свій чобіт на територію країни НАТО, ми будемо захищати кожен сантиметр території Альянсу», - пообіцяв Пісторіус.

Як повідомлялося, глава німецького Міноборони останніми тижнями неодноразово заявляв, що Німеччина, НАТО мають бути готовими до можливості нової війни в Європі. ФРН цього року вперше витратить на оборонні цілі трохи більше 2% ВВП.

Фото: DPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-