Українські виробники працюють над виробництвом ПТРК, дронів та систем РЕБ - Міноборони

Українські виробники працюють над виробництвом ПТРК, дронів та систем РЕБ - Міноборони

Укрінформ
Українські зброярі посилено працюють над модернізацією та виробництвом чималої лінійки озброєння та військової техніки.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство оборони.

Зокрема йдеться про протитанкові ракетні комплекси, безпілотні літальні апарати, нові боєприпаси до вогнеметів і гранатометів, системи, які мають підвищити скритність роботи ППО тощо.

За словами заступника міністра оборони генерал-лейтенанта Івана Гаврилюка, “незабаром ЗСУ можуть отримати певні новинки ОВТ, зокрема нові безпілотники різного призначення, системи РЕБ, спеціалізовані транспортні засоби, САУ, міномети, вітчизняного та іноземного виробництва”.

Гаврилюк також зауважив, що Росія має перевагу в ресурсах, до того ж окремі країни підтримують її своєю технологічною базою з виробництва озброєння та військової техніки.

Читайте також: Україна продовжує отримувати зброю та боєприпаси від США завдяки попереднім угодам - Пентагон

“Ми вже знаємо приклади поставок озброєння з Ірану та Північної Кореї. Росіяни максимально розкрутили потужності власного ВПК. Вони женуть кількість. Ми ж робимо ставку на якісну перевагу. На технологічну перевагу. Нову тактику застосування зброї. На нешаблонні командирські рішення, на умілі дії наших воїнів”, – додав Гаврилюк.

Як повідомляв Укрінформ, міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін закликав країни НАТО закупити для України обіцяні дрони в українских виробників.

Фото: 22 ОМБр

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-