Фон дер Ляєн підтвердила намір запровадити посаду єврокомісара з оборони

Фон дер Ляєн підтвердила намір запровадити посаду єврокомісара з оборони

Укрінформ
Урсула фон дер Ляєн підтвердила намір запровадити нову посаду єврокомісара з оборони у новому складі Європейської комісії, якщо сама буде обрана для продовження роботи на посаді президента Єврокомісії на наступний термін.

Про це сама фон дер Ляєн заявила 17 лютого в ході дискусії під час Мюнхенської безпекової конференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Так. Якщо я була б наступним президентом Європейської комісії, я б заснувала (позицію) єврокомісара з оборони. Я думаю, що це є обґрунтованим. Звідки він чи вона прибудуть на цю посаду – це відкрите питання. Безумовно, для країн Центральної та Східної Європи дуже важливо мати добрі портфоліо (у складі Єврокомісії – ред.), і це саме те добре портфоліо», – зазначила президентка Єврокомісії.

Читайте також: Єврокомісія виділяє €1,8 мільярда на гуманітарну допомогу країнам світу

Як повідомлялося, раніше видання Politico з посиланням на власні джерела повідомило, що в ЄС розглядають можливість створення посади єврокомісара з питань оборони, який контролюватиме промислові аспекти оборонної політики блоку.

У Мюнхені, Німеччина, триває міжнародна безпекова конференція, в ході якої провідні політики світу, представники міжнародних організацій, разом із представниками громадськості та наукової спільноти, обговорюють найгостріші глобальні проблеми сьогодення.

Фото: POOL

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-