Контррозвідка СБУ дуже багато робить для викриття російської агентури - Данілов

Контррозвідка СБУ дуже багато робить для викриття російської агентури - Данілов

Ексклюзив
Укрінформ
Контррозвідники Служби безпеки України останнім часом роблять дуже багато для виявлення російської агентури в нашій державі.

Про це секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов розповів в інтерв‘ю Укрінформу.

"Це класика роботи будь-якої спецслужби – вони мають розгортати свої агентурні мережі. Українська контррозвідка має займатися знищенням відповідних російських мереж", – сказав він.

Секретар РНБО відзначив роботу контррозвідників Служби безпеки України: "Вони останнім часом дуже багато роблять для виявлення російської агентури. І майже щодня ми дізнаємося про знешкодження осіб або груп, які працювали на Російську Федерацію в Україні".*

Читайте також: РФ розпочинає операцію з дестабілізації внутрішньої ситуації в Україні - Данілов

Водночас, додав Данілов, серед представників українських спецслужб також виявляли російських агентів. "Це факт, який не потребує додаткових коментарів", – зауважив секретар РНБО.

Як повідомляв Укрінформ, Служба безпеки України 6 лютого нейтралізувала потужну агентурну мережу військової контррозвідки ФСБ РФ, учасники якої передавали секретну інформацію про системи охорони АЕС, геолокацію інженерних загороджень поблизу берегової лінії Одеської області та канали переправлення іноземного озброєння в Україну.

Читайте також: Від початку повномасштабної війни РНБО провела 113 засідань

У результаті багатоетапної спецоперації у різних регіонах затримали п'ятьох агентів. Серед них – колишні посадовці Головного управління розвідки Міністерства оборони та Служби зовнішньої розвідки, а також співробітник обласного управління СБУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-