В оборонній співпраці України та Польщі важливим є виробництво дронів та боєприпасів - посол

В оборонній співпраці України та Польщі важливим є виробництво дронів та боєприпасів - посол

Укрінформ
Процес відкриття спільних україно-польських підприємств в оборонній галузі триває. Зокрема, вже є певні напрацювання щодо розробки бойових дронів та виробництва амуніції, боєприпасів різних калібрів.

Про це заявив в інтерв'ю Українському радіо Надзвичайний і Повноважений Посол України в Польщі Василь Зварич, передає Укрінформ.

У відповідь на запитання, чи даватиме Польща зброю Україні і на якому етапі робота зі створення спільних оборонних підприємств, посол відзначив, що одним із результатів візиту до Києва прем'єр-міністра Польщі Дональда Туска стало оголошення нового пакету військової допомоги для України. "Деталі не розкриватиму, але пакет значний. Польща бере активну участь в уже створених міжнародних коаліціях на підтримку України. До речі, у танковій коаліції Польща є лідером. Зараз створюємо коаліцію в ІТ-галузі для боротьби з кіберзлочинами з боку РФ. Ми бачимо, що підтримка в оборонній галузі є щирою, відвертою і такою, яка потрібна також і Польщі. Тому що від того, наскільки Україна буде успішною у відсічі агресора, залежить безпека самої Польщі", - сказав Зварич.

Читайте також: НАТО створює у Польщі центр тренування та обміну досвідом з українськими військовими

За його словами, процес відкриття спільних підприємств в оборонній галузі триває. "Головне, що є взаємне бажання, аби таких спільних проєктів з виробництва озброєння та ремонту військової техніки було якомога більше. Важливе місце посідає розробка бойових дронів та виробництво амуніції, тобто боєприпасів різних калібрів, які нам зараз потрібні. Є вже певні напрацювання. Зараз готуємо двосторонній форум оборонно-промислових індустрій, який має відбутися найближчим часом. Є зацікавлення не лише державних, а й приватних польських фірм, тобто це дуже перспективний напрям нашого співробітництва. Думаю, що в оборонній галузі ми завжди будемо в ситуації win-win", - зауважив посол.

Як повідомляв Укрінформ, глава польського уряду Дональд Туск під час спільної пресконференції з канцлером ФРН Олафом Шольцем у Берліні заявив, що Путін має побачити, що Європа не відмовиться від підтримки України і провідну роль в цьому мають відіграти країни Веймарського трикутника (Польща, Франція, Німеччина).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-