Сили оборони відбили понад 25 атак на Авдіївку, за добу на фронті - 64 боєзіткнення

Сили оборони відбили понад 25 атак на Авдіївку, за добу на фронті - 64 боєзіткнення

Дані Генштабу
Укрінформ
Сили оборони України протягом доби відбили сім ворожих штурмів на лівому березі Дніпра та понад пів сотні атак на інших семи напрямках, найбільше – на Авдіївському та Мар’їнському.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Як зазначається, загалом на фронті протягом доби відбулися 64 бойові зіткнення. Оперативна обстановка на сході та півдні країни залишається складною.

Авіація Сил оборони завдала ударів по десяти районах зосередження особового складу російської армії та по трьох зенітно-ракетних комплексах РФ.

Підрозділи українських ракетних військ уразили ще 16 ворожих об'єктів: шість районів зосередження особового складу, п'ять артилерійських засобів, два склади боєприпасів і три засоби радіоелектронної боротьби.

Читайте також: Зеленський доручив створити систему, що поєднає армію і оборонну промисловість

Російські загарбники протягом доби здійснили чотири ракетні й 91 авіаційний удар та 83 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях Сил оборони і населених пунктах. Унаслідок ворожих атак є загиблі та поранені серед цивільного населення, руйнувань і пошкоджень зазнали багатоповерхові та приватні будинки, а також об’єкти критичної інфраструктури.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка суттєво не змінилася, ознаки формування наступальних угруповань ворога не виявлені.

Визначені підрозділи Збройних сил Білорусі продовжують виконувати завдання у прикордонних з Україною районах.

На Сіверському і Слобожанському напрямках Російська Федерація й надалі зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, обстрілює зі своєї території населені пункти та нарощує щільність мінно-вибухових загороджень уздовж державного кордону України.

Артилерійським і мінометним вогнем на вказаних двох напрямках протягом доби війська РФ атакували понад 20 населених пунктів, зокрема Середину-Буду, Дружбу, Бачівськ, Волфине, Володимирівку й Олександрівку Сумської області, Уди, Стрілечу, Вовчанськ, Нестерне, Чугунівку й Дворічанське Харківської області.

На Куп’янському напрямку Сили оборони України відбили ворожу атаку в районі Іванівки Харківської області. Близько 10 населених пунктів на цій ділянці опинилися під вогнем російських мінометів й артилерії, серед них – Дворічна, Петропавлівка, Іванівка й Берестове Харківської області.

Читайте також: На Таврійському напрямку росіяни минулої доби завдали найбільше авіаударів з початку року - Тарнавський

На Лиманському напрямку українські захисники відбили ворожу атаку в районі Тернів Донецької. Росіяни намагалися прорвати там оборону.

Авіаційних ударів війська РФ завдали по районах Різниківки, Кузьминівки й Роздолівки Донецької області.

Понад 10 населених пунктів на Лиманському напрямку постраждали від вогню російських мінометів й артилерії, зокрема Невське й Білогорівка Луганської області, Терни, Колодязі, Закітне, Спірне та Пазено Донецької області.

На Бахмутському напрямку Сили оборони України відбили ворожу атаку в районі Кліщіївки Донецької області. Російська армія намагалася покращити там своє тактичне положення.

Із авіації загарбники вдарили по районах Іванівського і Нью-Йорка Донецької області.

Близько 10 населених пунктів на Бахмутському напрямку опинилися під артилерійським і мінометним вогнем російських військ, зокрема Васюківка, Григорівка, Часів Яр, Іванівське, Андріївка та Нью-Йорк Донецької області.

Читайте також: На Авдіївському напрямку ворог зосередив близько 50 тисяч особового складу

На Авдіївському напрямку українські оборонці відбили понад 25 ворожих атак у районі Авдіївки та ще три – у районах Сєверного й Невельського Донецької області. Загарбники продовжують спроби за підтримки авіації захопити Авдіївку.

У районах Олександрополя, Новоолександрівки, Новокалинового, Очеретиного, Новобахмутівки, Орлівки й Ласточкиного Донецької області російська армія завдала авіаударів.

Із мінометів й артилерії росіяни протягом доби обстріляли на Авдіївському напрямку близько 20 населених пунктів, серед них – Олександропіль, Керамік, Очеретине, Карлівка, Нетайлове та Невельське Донецької області.

На Мар’їнському напрямку Сили оборони України продовжують стримувати ворога в районах Красногорівки, Побєди й Новомихайлівки Донецької області. За підтримки авіації війська РФ понад 20 разів намагалися покращити там своє тактичне становище.

Авіаційних ударів загарбники завдали по району Костянтинівки Донецької області.

Від вогню російських мінометів й артилерії протягом доби потерпали Красногорівка, Курахове, Георгіївка, Побєда, Катеринівка і Єлизаветівка Донецької області.

На Новопавлівському напрямку українські захисники відбили ворожу атаку в районі, що південніше від Золотої Ниви Донецької області.

Авіація російських військ била по районах Водяного, Вугледара та Шевченка Донецької області.

Під ударами ворожих мінометів й артилерії протягом доби на Новопавлівському напрямку перебували близько 10 населених пунктів, зокрема Водяне, Вугледар, Пречистівка, Золота Нива, Благодатне і Старомайорське Донецької області.

Читайте також: На Донеччині від російських обстрілів загинули четверо людей, двоє з них - в Авдіївці

На Запорізькому напрямку Сили оборони України відбили дві атаки загарбників у районах, що західніше від Вербового та Роботиного Запорізької області.

Авіація РФ била по Малій Токмачці й Роботиному.

Близько 30 населених пунктів на Запорізькому напрямку зазнали від російської армії артилерійських і мінометних ударів. Під ворожим вогнем опинилися, зокрема, Ольгівське, Гуляйполе, Залізничне, Білогір'я, Щербаки, Лобкове та Степногірськ Запорізької області.

На Херсонському напрямку росіяни не відмовляються від наміру вибити підрозділи Сил оборони України з плацдармів на лівобережжі Дніпра. Протягом доби загарбники здійснили сім спроб штурмувати українські позиції, але всі безуспішні.

Із артилерії й мінометів війська РФ били по низці населених пунктів Херсонської області, зокрема по самому Херсону, Михайлівці й Кізомису.

Як повідомляв Укрінформ, спільно з підрозділами Головного управління розвідки Міноборони України ЗСУ знищили поблизу Алупки російський великий десантний корабель «Цезар Куніков».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-