На Банковій спростували ІПСО росіян про ураження українського полігону поблизу Селидового

На Банковій спростували ІПСО росіян про ураження українського полігону поблизу Селидового

Укрінформ
Інформація про знищення українських військових на полігоні поблизу Селидового є частиною російської ІПСО, так РФ виправдовує ракетні удари по Селидовому та околицях.

Про це на брифінгу заявив радник керівника Офісу Президента Сергій Лещенко, передає Укрінформ.

“Як з'ясувалося, інформація про знищення українських військових на полігоні поблизу Селидового є частиною російської інформаційно-психологічної операції. Як з'ясував відділ зв'язків з громадськістю ОСУВ “Таврія”, ця інформація є повною нісенітницею”, – підкреслив Лещенко.

Він зауважив, що ця російська брехня намагалася виправдовувати ракетні удари РФ по Селидовому і околицях.

Читайте також: Росіяни запустили ІПСО про нібито втрати Сил оборони під Селидовим - Тарнавський

За словами Лещенка, жодних втрат особового складу в Селидовому не було, так само не було і тих військових частин, про які пише російська пропаганда.

“Це не вперше, коли Росія приписує собі неіснуючі досягнення на полі бою для того, щоб виправдовувати свою агресію в очах власних громадян”, – наголосив радник керівника Офісу Президента.

Читайте також: У розвідці й СБУ розповіли, за якими напрямами Росія веде інформаційну війну проти України

Як повідомлялося, російські пропагандистські ресурси 13 лютого повідомляли про те, що нібито армія РФ завдала удару по українському полігону під Селидовим на Донеччині, де загинуло від 200 до 400 осіб.

Вночі 14 лютого російські війська поцілили по цивільних об'єктах Селидового. Поранень зазнали 12 жителів міста, зокрема четверо дітей. Загинули троє людей, у тому числі дитина.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-