Українці подали вже понад тисячу технологічних розробок через кластер Brave1

Українці подали вже понад тисячу технологічних розробок через кластер Brave1

Укрінформ
Учасники кластеру Brave1 подали вже 1010 defense-tech розробок, майже половина яких отримала пріоритетний статус для Сил оборони.

Про це повідомив у Телеграмі віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій — міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передає Укрінформ.

«Учасники кластера Brave1 подали вже понад тисячу розробок, які можуть допомогти військовим на полі бою. 481 з цих розробок отримала статус BRV1 — тобто вони пріоритетні для Сил оборони України», - зазанчив Федоров.

За наведеними ним даними, 22% рішень є розробками безпілотників, 15% - роботизовані та дистанційні керовані системи, 7% - системи автоматизованого управління, зв’язку та захисту інформації.

Читайте також: Виробник «домашніх» дронів: наскільки це реально, з чого й як збирати і тестувати

Федоров нагадав, що учасників кластеру підтримують на всіх етапах: тестування продуктів, підтримка в процесі кодифікації за стандартами НАТО, допомога з масштабуванням та легалізацією, пітчі перед інвесторами, участь у хакатонах та мітапи, грантове фінансування.

Як повідомлялося, Міністерство оборони України (МОУ) оголосило на 28-29 січня проведення хакатону «Наступ машин», за результатами якого сподівається відібрати передові технології для покращення безпілотних систем на передовій.

Фото: armyinform.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-