ГУР про інтерв’ю Путіна Карлсону: Це - спецоперація Росії

ГУР про інтерв’ю Путіна Карлсону: Це - спецоперація Росії

Укрінформ
Інтерв’ю російського президента Володимира Путіна американському телеведучому Такеру Карлсону є російською спецоперацією.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» сказав представник ГУР Андрій Юсов, відповідаючи на запитання, чи могла бути історія з цим інтерв’ю спецоперацією, передає кореспондент Укрінформу.

«Це не могло не бути спецоперацією, безумовно, це - захід впливу, це – ІПСО. І так – російська операція, бо, власне, цільова аудиторія цього інтерв’ю – це вільний світ, західний світ. Нічого нового ми там не почули. В Україні є поширений термін «міські божевільні». Ось – геополітичний божевільний, який розповідає про якісь нісенітниці – про міжнародне право, про історію, і вирішує, якій нації існувати, якій – ні. Все це маячня, звичайно», - зазначив він.

Читайте також: Путін використав інтерв’ю з Карлсоном для просування російських наративів - ISW

Представник ГУР заявив, що той факт, що російські спецслужби і РФ витрачають колосальні кошти, щоб спробувати здійснювати вплив на західну аудиторію, говорить про те, що для них ця аудиторія важлива.

«І вони розуміють, що саме можливість впливати на демократичний світ, як би вони його не обзивали у своїх пропагандистських шоу, для них є критично важливою. Тобто, вся ця операція була спробою донести голос умовного Путіна до того самого Заходу, який вони так ненавидять. Глобально не вдалося, звичайно, бо всі оцінки провідних експертів, політологів, політиків після цього інтерв’ю ми вже побачили», - сказав Юсов.

Як повідомлялося, одіозний американський телеведучий Такер Карлсон, відомий своєю відданою підтримкою Дональда Трампа, 8 лютого прибув до Москви і взяв інтерв’ю у Володимира Путіна. Колишні й чинні депутати Європарламенту закликали запровадити санкції проти Карлсона, який неодноразово піддавався критиці за поширення російської пропаганди та кремлівських наративів щодо війни в Україні.

Інститут вивчення війни заявив, що Путін спробував використати інтерв'ю з Карлсоном, щоб просунути західній аудиторії давню інформаційну стратегію Кремля про нібито зацікавленість РФ у припиненні війни в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-