Дрони СБУ вдарили по Ільському та Афіпському НПЗ у Росії - джерело

Дрони СБУ вдарили по Ільському та Афіпському НПЗ у Росії - джерело

Укрінформ
Безпілотники СБУ вдарили одразу по двох НПЗ у Краснодарському краї - не тільки по Ільському, але й по Афіпському.

Цю інформацію підтвердило Укрінформу джерело у силових структурах.

На Ільському НПЗ сталася велика пожежа, вражено установку первинної переробки потужністю 3,6 млн тон на рік. А без неї ворог не зможе виробляти дизпаливо для військових потреб. Ціна такої установки - 50 млн доларів США, повідомив співрозмовник.

По Афіпському заводу безпілотники також влучно відпрацювали, але наразі наслідки уточнюються.

Обидва об’єкти знаходяться на відстані близько 20 км один від одного. Як пишуть місцеві пабліки, росіяни навіть змушені були піднімати в небо літаки, але це не допомогло захистити важливі НПЗ.

Читайте також: Пожежу на НПЗ у Волгограді «організували» безпілотники СБУ - джерело

«Такі заводи - цілком законні цілі. Вони не лише працюють на оборонку і забезпечують паливом російські війська, але є важливими для економіки РФ. Бо Росія - це Голіаф, який стоїть на нафтових ногах. Ми системно їх підрізаємо. І продовжимо робити це надалі, допоки Голіаф не впаде», - зазначає поінформоване джерело.

Джерело: СБУ

Російський опозиційний Телеграм-канал Astra повідомляє, що минулої ночі «крім Ільського НПЗ, пожежу на якому офіційно підтвердила влада (Росії), в Краснодарському краї атаковано Афіпський НПЗ».

«Безпілотник упав на територію нафтобази близько 4-ї ранку 9 лютого. Попередньо пошкоджень та постраждалих немає», - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що ще один безпілотник упав і вибухнув на території нафтобази в селищі Стальний Кінь Орловської області.

Телеграм-канал Shot уточнює, що атакована нафтобаза «Стальний кінь» є філією «Транснефть-Дружби». За кілька годин до цього неподалік бази був здійснений підпал на залізниці - повністю спалена релейна шафа на перегоні Орел-Стальний Кінь.

На скріні присутня нецензурна лексика.

Джерело: СБУ

Як повідомляв Укрінформ, у жовтні минулого року СБУ також успішно атакувала дронами Афіпський НПЗ, на якому виготовляли мільйони тонн авіаційного пального для ворожих літаків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-