На Авдіївському напрямку ЗСУ відбили 22 атаки, за добу на фронті - 52 зіткнення

На Авдіївському напрямку ЗСУ відбили 22 атаки, за добу на фронті - 52 зіткнення

Дані Генштабу
Укрінформ
За добу на фронті між Силами оборони та російськими загарбниками відбулося 52 бойових зіткнення, зокрема на Авдіївському напрямку відбито 22 атаки.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 четверга, 8 лютого.

“Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною. Протягом доби відбулось 52 бойових зіткнення. Загалом ворог завдав 13 ракетних та 54 авіаційних ударів, здійснив 37 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Унаслідок російських терористичних атак є загиблі та поранені серед цивільного населення, серед яких є діти. Руйнувань та пошкоджень зазнали багатоповерхові та приватні будинки, а також інша цивільна інфраструктура”, - ідеться у повідомленні.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань не виявлено. Визначені підрозділи Збройних сил Білорусі виконують завдання у прикордонних з Україною районах.

На Сіверському та Слобожанському напрямках ворог зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, здійснює обстріли населених пунктів з території РФ, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону України. Завдав авіаційного удару в районі населеного пункту Стариця Харківської області. Артилерійських та мінометних обстрілів ворога зазнали понад 20 населених пунктів, серед них Карповичі Чернігівської області, Стара Гута, Бачівськ, Волфине, Кіндратівка, Миропілля, Грабовське, Попівка Сумської області, Уди, Стрілеча, Вовчанськ, Бударки, Чугунівка, Тополі Харківської області.

Читайте також: Точність авіаударів РФ по Авдіївці зменшується завдяки роботі української ППО - розвідка Британії

На Куп’янському напрямку Силами оборони відбито 4 атаки в районах населених пунктів Синьківка, Іванівка Харківської області, де ворог намагався прорвати оборону українських військ. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися понад 15 населених пунктів, зокрема Дворічна, Синьківка, Петропавлівка, Іванівка, Берестове Харківської області.

На Лиманському напрямку українськими воїнами відбито 3 атаки ворога в районі населеного пункту Терни Донецької області, де ворог безуспішно намагався прорвати оборону українських військ. Російські війська завдали авіаційного удару в районі населеного пункту Білогорівка Луганської області. Від артилерійських та мінометних обстрілів постраждали близько 10 населених пунктів, серед них Невське, Білогорівка, Серебрянське лісництво Луганської області та Терни, Торське, Серебрянка, Верхньокам'янське, Роздолівка Донецької області.

На Бахмутському напрямку Силами оборони відбито 3 атаки російських загарбників в районах населених пунктів Іванівське та Кліщіївка Донецької області, де вони, намагалися покращити тактичне положення. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися близько 10 населених пунктів, зокрема Васюківка, Богданівка, Часів Яр, Іванівське, Кліщіївка, Нью-Йорк Донецької області.

Читайте також: Ворог продовжує наступ на Бахмутському напрямку і намагається заблокувати Куп'янськ - Євлаш

На Авдіївському напрямку українськими захисниками відбито 17 атак в районі населеного пункту Авдіївка та ще 5 атак в районах Первомайського, Невельського Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, намагався прорвати оборону українських військ. Також, російські війська завдали авіаційного удару в районі населеного пункту Олександропіль Донецької області. Артилерійських та мінометних обстрілів ворога зазнали близько 15 населених пунктів, серед них Керамік, Очеретине, Новобахмутівка, Ласточкине, Авдіївка, Карлівка Донецької області.

На Мар’їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах Георгіївки, Побєди та Новомихайлівки Донецької області, де загарбники 11 разів намагалися покращити тактичне положення. Ворог завдав авіаційних ударів в районах населених пунктів Курахове, Новомихайлівка Донецької області. Під ворожим артилерійським та мінометним вогнем опинились такі населені пункти Донецької області, як Красногорівка, Курахове, Побєда, Новомихайлівка, Катеринівка, Єлизаветівка.

Читайте також: На Таврійському напрямку за добу ворог здійснив понад 60 штурмів - Тарнавський

На Шахтарському напрямку російські війська наступальних (штурмових) дій не вели. Завдали авіаційних ударів в районах населених пунктів Водяне, Старомайорське, Рівнопіль Донецької області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 10 населених пунктів, зокрема Водяне, Вугледар, Пречистівка, Благодатне, Старомайорське, Рівнопіль Донецької області.

На Запорізькому напрямку Силами оборони відбито атаку західніше Вербового Запорізької області, де ворог безуспішно намагався прорвати оборону українських військ. Російські війська завдали авіаційних ударів в районах населених пунктів Новодарівка, Оріхів Запорізької області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали понад 20 населених пунктів, серед них Левадне, Гуляйполе, Чарівне, Новоданилівка, Степове, Кам'янське Запорізької області.

В зоні відповідальності ОСУВ “Одеса” на Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру вибити українські підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом доби здійснено 1 безуспішну спробу штурму позицій українських військ. Під артилерійським та мінометним вогнем опинився Херсон та населені пункти Берислав, Інгулець Херсонської області та Очаків Миколаївської області. Воог завдав авіаційних ударів в районах населених пунктів Качкарівка та Червоний Маяк Херсонської області.

Читайте також: Використання росіянами дронів FPV і Mavic постійно зростає - військові

Як зазначили у Генштабі, протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по 7 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки російських військ.

Підрозділами ракетних військ завдано ударів по 2 складах боєприпасів та 2 артилерійських засобах ворога.

Фото: Сухопутні війська ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-