Точність авіаударів РФ по Авдіївці зменшується завдяки роботі української ППО - розвідка Британії

Точність авіаударів РФ по Авдіївці зменшується завдяки роботі української ППО - розвідка Британії

Укрінформ
Російські винищувачі біля Авдіївки змушені запускати боєприпаси на дальність, що знижує їхню точність через постійну загрозу з боку української протиповітряної оборони.

Про це у соцмережі Х повідомляє Міністерство оборони Великої Британії, передає Укрінформ.

Зазначається, що Росія продовжує атаки на південно-східній околиці Авдіївки, де точаться вуличні бої. У розвідці інформують, що за останні два тижні російські війська могли здійснити ротацію додаткових сил у напрямку Авдіївки, щоб посилити тиск на українські позиції навколо міста. Україна продовжує проводити контратаки, щоб забезпечувати основний маршрут поставок до міста.

За останні чотири тижні по українських позиціях в Авдіївці було випущено близько 600 керованих авіабомб з тактичної авіації. З 5 лютого 2024 року російські вильоти збільшили кількість ударів керованими авіаційними снарядами з 30 до 50 на день, що на 66% більше, ніж за останні два тижні. «Однак російські винищувачі змушені запускати боєприпаси на дальність, що знижує їхню точність через постійну загрозу з боку української протиповітряної оборони», - йдеться у звіті розвідки.

Читайте також: У Купʼянську та Авдіївці ситуація стабільно важка, але не фатальна

Як повідомляв Укрінформ, за добу на фронті між Силами оборони та російськими загарбниками відбулося 80 бойових зіткнень, зокрема на Авдіївському напрямку відбито 34 атаки.

Фото: Генштаб

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-