Зеленський призначив Сирського Головнокомандувачем ЗСУ

Зеленський призначив Сирського Головнокомандувачем ЗСУ

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський призначив генерал-полковника Олександра Сирського Головнокомандувачем Збройних Сил України.

Про це він повідомив у вечірньому відеозверненні, передає Укрінформ.

"Я призначив генерал-полковника Сирського Головнокомандувачем Збройних Сил України", – зазначив Зеленський.

Відео: ОП

Глава держави підкреслив, що відсьогодні до керівництва ЗСУ стає нова управлінська команда.

"Я хочу, щоб бачення війни було єдиним і в наших воїнів у Роботиному чи Авдіївці, і в Генеральному штабі та на Ставці. Ретельно підбирається кожен, чий досвід зараз послужить оновленню Збройних сил", – наголосив Президент.

Він зазначив, що провів "десятки розмов" із командирами різного рівня. Зокрема, у четвер говорив із бригадними генералами Андрієм Гнатовим, Михайлом Драпатим, Ігорем Скибюком та полковниками Павлом Палісою і Вадимом Сухаревським.

"Усі вони розглядаються на керівні посади в армії та служитимуть під проводом найбільш досвідченого українського командувача – бойового командувача – генерал-полковника Олександра Сирського", – заявив глава держави.

Президент нагадав, що Сирський має успішний досвід захисту – провів Київську оборонну операцію, а також успішний досвід наступу – Харківської визвольної операції.

Крім того, Зеленський зазначив, що провів розмови із генералами Євгеном Мойсюком та Михайлом Забродським: "Їхній досвід – на службі державі".

Читайте також: Умєров: Сьогодні було ухвалено рішення про необхідність зміни керівництва ЗСУ

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський провів зустріч із головнокомандувачем Збройних сил Валерієм Залужним та подякував за два роки захисту України.

Олександр Сирський від початку бойових дій на сході України був начальником штабу АТО. Зокрема, був одним із головних командирів сил АТО під час боїв за Дебальцеве взимку 2015 року. Координував вихід українських військових з Дебальцевого. Сформована Сирським група "Барс" прикривала вихід ЗСУ з міста.

За бої на Дебальцівському плацдармі Олександр Сирський нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня й згодом отримав звання генерал-лейтенанта.

У 2016 році він очолював Об'єднаний оперативний штаб ЗСУ, який координує оперативні дії різних українських силовиків на Донбасі. У 2017 році був командиром усієї Антитерористичної операції на сході України, яку згодом замінила Операція об'єднаних сил.

З 6 травня до 5 серпня 2019 був командувачем Об'єднаного оперативного штабу Збройних сил України. З 5 серпня 2019 — командувач Сухопутних військ ЗСУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-