Боррель - про виробництво дронів: Наприкінці війни Україна буде на передових позиціях

Боррель - про виробництво дронів: Наприкінці війни Україна буде на передових позиціях

Укрінформ
Наприкінці війни Україна буде на передовій, враховуючи можливості українських інженерів виробляти високоякісні дрони у великій кількості.

Про це заявив високий представник ЄС Жозеп Боррель на спільному з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою брифінгу в Києві, передає кореспондент Укрінформу.

«Я відвідував декілька ваших заводів із виробництва дронів. Я був дуже вражений здатністю ваших інженерів виробляти високоякісні дрони у великій кількості. Наприкінці війни Україна буде на передовій нової війни. Це неймовірно і потрібно враховувати, як країна може з нічого здобути за рік такі потужності для виробництва найскладніших і найефективніших дронів», – сказав він.

Стосовно постачань зброї, Боррель наголосив, що говорив про це з Премʼєр-міністром Денисом Шмигалем і продовжить говорити з міністром оборони Рустемом Умєровим. Високий представник ЄС зауважив, що ці постачання Україні складаються з донатів та експорту за прямими контрактами.

Читайте також: Боррель відвідав одне з виробництв «Армії дронів»

«Я знаю, що це не достатньо, і саме тому ми збільшуємо можливості, переправляємо експорт, щоби надати Україні пріоритет», – додав Боррель.

Як повідомляв Укрінформ, Боррель 6 лютого приїхав до Києва. Також до української столиці прибув і спецрадник Борреля - дипломат Заїкі Лайді. Ранок середи Боррель розпочав в укритті в Києві через ракетну атаку Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-