Міноборони Молдови спростовує інформацію про «дозвіл на транзит в Україну винищувачів F-16»

Міноборони Молдови спростовує інформацію про «дозвіл на транзит в Україну винищувачів F-16»

Укрінформ
Міністерство оборони Молдови спростувало інформацію, що з'явилася в соцмережах, про те, що президент країни Мая Санду нібито дозволила транзит через Молдову винищувачів F-16 для України.

Про це повідомляє NewsMaker, передає Укрінформ.

«В останні дні в мережі, особливо в Telegram-каналах, з'явилася провокаційна дезінформація, спрямована проти оборонного відомства (Молдови - ред.). Згідно з деякими повідомленнями, Міністерство оборони нібито дозволило розмістити українські літаки F-16 на аеродромі в Маркулештах або Молдова готує українських солдатів до вторгнення в придністровський регіон. Ми категорично спростовуємо ці неправдиві повідомлення, спрямовані на нагнітання страху у суспільстві. Ми просимо громадян бути пильними та отримувати інформацію лише з офіційних джерел», — заявили у Міноборони, відповідаючи на запит видання про інформацію, що з'явилася в мережі, про те, що Санду нібито домовилася з Президентом України Володимиром Зеленським про те, щоб винищувачі F-16 пролітали через повітряний простір Молдови.

Міністр оборони Молдови Анатолій Носатий раніше спростував інформацію про те, що винищувачі F-16, які Захід направить Україні, якийсь час будуть перебувати у Маркулештському аеропорту. Як заявив Носатий 24 січня, відповідаючи на запитання журналістів, цю неправдиву інформацію поширюють «політики, які хочуть дестабілізувати ситуацію в країні».

Читайте також: Наступною ціллю Росії може стати Молдова - Генштаб Румунії

Як повідомляв Укрінформ, командувач Об’єднаних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв заявив, що у наступних пакетах військової допомоги від міжнародних партнерів Україна очікує F-16 та ракети з дальністю ураження цілей у 300-500 кілометрів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-