НАЗК додало до бази іноземних компонентів зброї майже 40 деталей російського дрона SuperCam

НАЗК додало до бази іноземних компонентів зброї майже 40 деталей російського дрона SuperCam

Укрінформ
Національне агентство з питань запобігання корупції додало до Єдиної бази іноземних компонентів у зброї 40 нових деталей російського розвідувального безпілотника Supercam S350.

Про це повідомляє НАЗК, передає Укрінформ. 

Як зауважили в Нацагентстві, українські військові неодноразово перехоплювали цей БПЛА, наприклад у жовтні минулого року Він вважається у Росії гордістю та інновацією серед безпілотних авіаційних систем і призначений для виконання аерофотозйомки та відеомоніторингу завдяки вбудованій камері й тепловізору.

У НАЗК зазначили, що на 2-й Всесвітній оборонній виставці World Defence Show (WDS), яка відбудеться 4-8 лютого 2024 року в столиці Саудівської Аравії - Ер-Ріяді - концерн "Калашников" представить модернізовану версію цього БПЛА. Це демонструє, що РФ навіть не приховує комплектацію цього безпілотника від міжнародної аудиторії.

В Нацагентстві наголосили, що не можна дозволяти, щоб іноземні технології та компоненти продовжували ставати частиною зброї агресорів, адже саме ця зброя потім вбиває людей по всьому світу.

Саме з цією метою НАЗК регулярно оновлює базу, щоби допомогти міжнародним партнерам зібрати достатню доказову базу та дослідити ланцюги постачання для притягнення співучасників цієї війни до відповідальності.

Читайте також: НАЗК додало деталі ракети «Іскандер» до бази іноземних компонентів зброї

Докладна інформація про проєкт "Іноземні компоненти у зброї" доступна на сайті НАЗК.

Як нагадали в агентстві, роль НАЗК у санкційній політиці визначена в Дорожній карті індивідуальних санкцій, розробленій Стенфордською міжнародною робочою групою з російських санкцій. Зокрема НАЗК ідентифікує компанії, що постачають електронні компоненти в Росію.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Bloomberg, більшість мікросхем у зброї РФ мають американське та європейське походження.

Фото: НАЗК

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-