Вироки за нелюдське поводження з цивільними й полоненими дістали вже 146 загарбників

Вироки за нелюдське поводження з цивільними й полоненими дістали вже 146 загарбників

Укрінформ
У справах про нелюдське поводження з цивільними і військовополоненими українцями вже винесено вироки 146 російським окупантам.

Про це повідомив начальник відділу взаємодії з державними, недержавними та міжнародними організаціями департаменту протидії злочинам, вчиненим в умовах збройного конфлікту, Офісу генпрокурора Олександр Зюзь на пресконференції на тему: “Діалог по-російськи: "чорний реєстр" страт, катувань і жорстокого поводження з цивільним населенням” у Медіацентрі Україна — Укрінформ.

“З початку вторгнення ми отримуємо інформацію від багатьох неурядових організацій, які документують різні типи злочинів. Ми її опрацьовуємо, і на цей день у нас вже є по нелюдському поводженню із цивільними і військовополоненими 187 підозрюваних, 148 обвинувачених та 46 вироків стосовно 146 осіб”, - розповів він.

За словами Зюзя, вже є вироки судів, які набрали чинності.

“Також колеги з регіональних підрозділів продовжують збирати інформацію про тих чи інших осіб, причетних до катувань та розстрілів цивільних осіб. Ми збираємо цю інформацію, опрацьовуємо і йдемо до мети: щоб кожен винний, незалежно, де він перебуває, був притягнутий до відповідальності”, - підкреслив представник ОГП.

Читайте також: Катування і зникнення людей: для притягнення росіян до відповідальності розробили дорожні карти

Як повідомляв Укрінформ, скоєні російськими загарбниками на території України воєнні злочини увійшли до архіву “Чорний реєстр випадків страт, катувань і жорстокого поводження з цивільним населенням на тимчасово окупованих територіях України”. Зібрано факти про 432 випадки катувань на ТОТ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-