Катування і зникнення людей: для притягнення росіян до відповідальності розробили дорожні карти

Катування і зникнення людей: для притягнення росіян до відповідальності розробили дорожні карти

Укрінформ
Всесвітня організація проти катувань розробила Дорожню карту розслідування катувань і насильницьких зникнень, а також Дорожню карту юридичних та адвокаційних дій.

Про це повідомила менеджерка з прав людини Всесвітньої організації проти катувань (OMCT) Марія Квіцінська на пресконференції на тему: «Діалог по-російськи: «чорний реєстр» страт, катувань і жорстокого поводження з цивільним населенням» у Медіацентрі Україна - Укрінформ.

Дорожня карта була розроблена на прецедентах, зокрема трибуналу по колишній Югославії. «Цей історичний, політичний і військовий контекст взаємовідносин між Україною та Росією є складовою частиною моделі злочину, який вчиняють росіяни. І, відповідно, він має враховуватися під час розслідування. Тому ми розробили дуже детальний перелік питань, якими мають керуватися, зокрема, представники правозахисних організацій, коли вони виїжджають у польові місії, коли вони опитують свідків», - пояснила вона.

Читайте також: Воєнні злочини РФ: найбільше катувань цивільних зафіксували на Київщині та Херсонщині

Як повідомлялось, у справах щодо нелюдського поводження із цивільними і військовополоненими винесено вироки 146 російським окупантам, повідомили в Офісі генпрокурора. Скоєні російськими загарбниками на території України воєнні злочини увійшли до архіву «Чорний реєстр випадків страт, катувань і жорстокого поводження з цивільним населенням на тимчасово окупованих територіях України». За півтора року зібрано 432 випадки катувань на ТОТ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-