Британія з 2022 року надала бійцям ЗСУ понад 2,2 мільйона комплектів спорядження

Британія з 2022 року надала бійцям ЗСУ понад 2,2 мільйона комплектів спорядження

Фото
Укрінформ
Із червня 2022 року Велика Британія видала українським військовим більш як 2,2 млн комплектів спорядження, куди входять польова форма, черевики, аптечка та зимові комбінезони.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомляє у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Понад 34 тисячі солдатів отримали комплекти в чорній сумці, що містить 65-70 предметів, включно з черевиками, шоломом і бронежилетом.

Українські новобранці, які прибувають до Великої Британії для навчання в операції Interflex, учасники курсів лідерства та інструкторських курсів одразу після прибуття в аеропорт прямують у логістичний центр, де отримують всі необхідні для служби речі на суму близько 3 тис. доларів.

Це форма, взуття, засоби захисту, аптечка, мультитул, сумка й рюкзак і багато корисних речей, які знадобляться як під час тренувань, так і на передовій в Україні.

Кожному солдату видають засоби індивідуального захисту, включно із шоломом, бронежилетом, засобами захисту очей, навушники, засобами захисту тазу. Також воїни отримують польову форму і черевики, одяг для холодної та мокрої погоди, додаткове обладнання, необхідне для польових умов, включно з пончо, спальним мішком та шанцевий інструмент.

Українці також отримують додаткові речі високої вартості, включно з укомплектованою аптечкою і норвезькі зимові білі комбінезони.

"У важкий період, коли Росія напала на Україну і країна стикнулася з необхідністю збільшувати армію, нарощувати боєздатність і не мала достатньої кількості безпечних місць для підготовки військових, Британія та країни-партнери протягнули Україні руку допомоги", - зауважили у Генштабі.

Читайте також: Британія в ОБСЄ закликала подвоїти підтримку України

Британія і країни-партнери надали Україні інструкторів, базу для підготовки військових, повністю забезпечили логістику. А це десятки перельотів, безперешкодне потрапляння сотень військових на полігони, відмінне харчування і необхідні вигоди для комфортного навчання.

Як повідомляв Укрінформ, Британія від початку війни допомогла підготувати 60 тисяч українських військових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-