Нідерланди виділяють Україні €122 мільйони на боєприпаси, озброєння та кібербезпеку

Нідерланди виділяють Україні €122 мільйони на боєприпаси, озброєння та кібербезпеку

Укрінформ
Уряд Нідерландів ухвалив виділити Україні 122 млн євро на боєприпаси, озброєння та кібербезпеку.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на пресслужбу уряду Нідерландів

“Нідерланди виділяють 122 мільйони євро Україні на боєприпаси, озброєння та кібербезпеку”, - йдеться у повідомленні.

Зокрема, 87 млн євро спрямовується на закупівлю артилерійських снарядів для України. Ще 25 млн євро буде перераховано до Міжнародного фонду для України (IFU) на придбання озброєння.

Крім того, уряд Нідерландів виділить 10 млн євро на покращення кіберзахисту України.

Про це сьогодні в Палаті представників повідомила міністр оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен.

Читайте також: Глава Міноборони Нідерландів: Допомога Україні – це не благодійність, а й наша власна безпека

Виділення цих коштів стало результатом консультацій Контактної групи з питань оборони України (UDCG), до складу якої входять 50 країн-партнерів. Вони допомагають нашій країні закуповувати обладнання та ресурси для захисту від Росії.

Раніше Нідерланди внесли 100 мільйонів євро в IFU, ініціативу Сполученого Королівства. За кошти фонду придбано ЗРК, боєприпаси та запчастини. Обладнання закуповується безпосередньо у промисловості - так воно швидше потрапляє в Україну, і бюджет використовується оптимально.

Нідерланди також виділили 130 мільйонів євро на артилерійські боєприпаси для очолюваного Німеччиною фонду з метою закупівлі 155-мм снарядів, які дуже потрібні Україні. Крім цього, обіцяні ще 87 мільйонів євро.

Кошти на кіберзахист буде спрямовано в тому числі на створення та розширення відповідної онлайн-інфраструктури в Україні, яка вже стикнулася з масштабними кібератаками.

Читайте також: Нідерланди долучилися до IT-коаліції і зробили перший внесок

“Дуже важливо підтримувати Україну не лише в короткостроковій, а й у довгостроковій перспективі, - сказала міністр оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен. - Зараз важливо показати, що ми допомагаємо Україні. Вони борються за свою країну та за цінності, які ми поділяємо: самовизначення, свобода, рівність, права людини”.

Як повідомляв Укрінформ, уряд Нідерландів виділяє 102 млн євро на перші 4 місяці 2024 року, щоб допомогти Україні пережити зиму та підготуватися до весни. Ця сума є частиною з понад 2 мільярдів євро, які уряд Нідерландів зарезервував для підтримки України цього року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-