Нідерланди долучилися до IT-коаліції і зробили перший внесок

Нідерланди долучилися до IT-коаліції і зробили перший внесок

Укрінформ
На засіданні Контактної групи з оборони України у форматі "Рамштайн" до ІТ-коаліції доєдналася ще одна країна - Нідерланди.

Як передає Укрінформ, про це Міністерство оборони повідомляє у Фейсбуці.

Новий учасник коаліції вже зробив внесок у розмірі €10 мільйонів.

У Міноборони зазначили, що ціллю IT-коаліції є підтримка міністерства та Збройних Сил України у сфері ІТ, зв’язку та кібербезпеки. Крім Нідерландів, учасниками ініціативи є ще 11 країн: Україна, Бельгія, Великобританія, Данія, Естонія, Ісландія, Італія, Латвія, Литва, Люксембург та Японія.

Окремо від Нідерландів, Данія в ході роботи Контактної групи виділила 91 мільйон данських крон (понад €12 мільйонів) на кіберзахист України у межах ІТ-коаліції. Кошти підуть на проєкти з кібербезпеки ЗСУ та Міноборони України і є важливим внеском у довгострокову підтримку кіберзахисту держави.

"Технології можуть допомогти перетворити позиційну війну на маневрену. ІТ-коаліція покликана забезпечити необхідну цифрову основу для розгортання будь-яких нових технологічних рішень. Я вдячна партнерам, що продовжують підтримувати нас у кожній сфері, а особливо у IT, кіберзахисті та інноваціях", – зазначила заступниця Міністра оборони з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Катерина Черногоренко.

Читайте також: Коаліція «Рамштайн» загалом виділила Україні понад $80 мільярдів - Пентагон

Як повідомлялось, ІТ-коаліція - це спеціальна група держав у межах Контактної групи з питань оборони України ("формат Рамштайн") під керівництвом Естонії та Люксембургу. Внески в ІТ-коаліцію раніше зробили Естонія (€500 тисяч) та Люксембург (€10 мільйонів). Литва та Латвія також передали матеріальну допомогу у вигляді ліцензій та обладнання.

Фото з сайту clarusapex.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-