Зеленський вважає, що війна на виснаження з Росією почалася ще у 2014 році

Зеленський вважає, що війна на виснаження з Росією почалася ще у 2014 році

Укрінформ
Війна на виснаження з Росією розпочалася ще у 2014 році.

Про це Президент України Володимир Зеленський заявив в інтерв'ю німецькому телеканалу ARD, передає Укрінформ.

"А які бувають війни? Чи в цілому війни бувають не на виснаження? Чим відрізняється війна на виснаження, яка йде 700 днів, від війни на виснаження, яка була 1400 днів? Виснажуються різні верстви населення, фінанси, партнери, військові. А діти? Будь-яка війна - це трагедія. Будь-яка війна - це виснаження. Я - Президент України. Я чітко розумію, як живе наша країна: від військових до цивільного сектору. Я вважаю, що війна на виснаження почалася ще у 2014 році, коли почалася окупація територій нашої держави", - підкреслив Зеленський.

За його словами, окупація Криму і сходу - це вже було виснаження української економіки. "Коли почалася окупація Донбасу, чи не почали падати інвестиції і не почали виводитися гроші з нашої держави? Почали. І коли вони виходили, то у нас зменшувались доходи. Економіка виснажувалась, не було грошей для реконструкції, для будівництва нашої держави, для життя, соціальної підтримки тощо", - зауважив Глава держави.

Читайте також: Президент: Саме завдяки нашим воїнам світ продовжує вірити в Україну

Зеленський зазначив, що якщо говорити про людські втрати, то в перший рік повномасштабної війни Росія ставилась до своїх людей як до м'яса. І він не впевнений, чи це взагалі є питанням виснаження Росії.

"Їм все одно: мільйон, два, три, скільки загине. І зараз в Авдіївці росіяни просто збудували цілі паркани з трупів своїх людей. Вони їх навіть не забирають. Це на виснаження чи ні? Складно сказати", - додав Президент.

Водночас, за його словами, наприклад, недостатня кількість бомбосховищ – це виснаження для українських дітей, які не мають нормального доступу до освіти.

Він також нагадав, що саме Росія заблокувала наше море і до деяких африканських країн не доїхало зерно, і це також виснаження для цих країн і для України.

"А ще до цієї війни ми попереджали, що він (Путін - ред.) буде демпінгувати енергоресурси, так і сталося. Люди в Європі почали економити енергоресурси. Це виснаження? Так, це виснаження, бо це залежність", - додав він.

Читайте також: Росія повинна відчувати, що Європа готова захищати свої цінності - Зеленський

Але чи можна це виснаження порівняти з Україною, запитав Зеленський. "Ні. Бо в нас більша ціна. Це людські життя", - сказав він.

Як повідомлялося, на Заході вважають, що війна в Україні триватиме ще щонайменше два роки, а то й усі п'ять. Президент України вважає, що пауза у війні піде тільки на користь агресору, і цього не можна допустити.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-