Умєров розповів про незаплановані перевірки військкоматів та складів з продуктами

Умєров розповів про незаплановані перевірки військкоматів та складів з продуктами

Укрінформ
Команда Міноборони продовжує незаплановані перевірки складів з продуктами у військових частинах, а також ТЦК та СП в регіонах.

Про це міністр оборони Рустем Умєров повідомив у Фейсбуку, передає Укрінформ.

«Очищення системи Маємо перші конкретні результати», - написав він.

За словами міністра, до бюджету повернули 1,5 млрд грн, які фігурують у корупційній схемі придбання артилерійських снарядів для ЗСУ.

«Ще на 1,5 млрд грн — Міністерство оборони виграло суд у справі ТОВ «Львівський арсенал» за непостачання оплачених мін», - зазначив очільник оборонного відомства.

Також було вручено підозри колишнім та теперішнім посадовцям міністерства та їхнім спільникам, які за версією слідства заволоділи майже 1,5 мільярдами гривень МОУ для закупівлі мінометних пострілів для ЗСУ.

Читайте також: СБУ вручила підозру чиновникам Міноборони, яких викрили на крадіжці ₴1,5 мільярда

Команда Міноборони продовжує незаплановані перевірки складів з продуктами в військових частинах, наголосив Умєров. Виявлено недопоставку продовольства на понад 50 млн грн. За результатами попередньої поїздки минулого тижня, міністерство змінило постачальника деяким військовим частинам.

«Проводимо незаплановані перевірки ТЦК та СП в регіонах. Фіксуємо багато порушень. Команда Міноборони працює над тим, щоб системно виправити всі недоліки. Вдячний СБУ, ДБР та ГПУ за злагоджену кооперацію та професійну роботу. Продовжуємо далі, будуть ще новини», - запевнив міністр.

Він також відзначив п’ять подій, пов’язаних із міжнародною підтримкою України.

«1. Рамштайн. Провели перше у 2024 онлайн-засідання. Понад 50 країн. Підтримка України продовжується.  2. Спільне виробництво в Україні. Україна й Бельгія підписали 6 документів про співпрацю в оборонній промисловості.  Разом з міністром стратегічних галузей промисловості Олександром Камишином провели зустріч з делегацією бельгійського міноборони та представників оборонних компаній на чолі з національним директором з питань озброєнь та матеріальних ресурсів Збройних сил Бельгії Фредеріком Гютінком», - написав Умєров.

Читайте також: Коаліція «Рамштайн» загалом виділила Україні понад $80 мільярдів - Пентагон

Ще одна важлива подія - Спільний форум з локалізації виробництва з країнами Балтії. «Запропонував міністру закордонних справ Литви Ґабріелюсу Ландсберґісу під час його візиту провести такий форум найближчим часом. Маємо великий потенціал з країнами Балтії по розширенню виробництва дронів та боєприпасів до них», - відзначив очільник МОУ.

Окрім того, нагадав він, до «коаліції дронів» долучилися дві країни: «Швеція та Велика Британія заявили про готовність доєднатись до коаліції та разом посилити Україну більшою кількістю дронів».

І, нарешті, ІТ коаліція. «Маємо нового учасника - Нідерланди. Вдячні Нідерландам за вагомий внесок в коаліцію - 10 млн євро», - резюмував міністр оборони.

Як повідомлялося, 23 січня  у промові під час відкриття зустрічі Контактної групи з оборони України Умєров заявив, що ефективність ППО проти російських ракетних атак зросла на третину, та подякував міжнародним партнерам за постійну підтримку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-