У Міноборони назвали амбітну ціль з виробництва зброї вітчизняного зразка

У Міноборони назвали амбітну ціль з виробництва зброї вітчизняного зразка

Укрінформ
У 2023 році Україні вдалося наростити виробництво техніки та озброєння вітчизняного зразка, особливо за окремими номенклатурами, водночас амбітна ціль на поточний рік - збільшення виробництва.

Як передає Укрінформ, про це заступник міністра оборони України генерал-лейтенант Іван Гаврилюк розповів в інтерв'ю виданню NV.

За його словами, український оборонно-промисловий комплекс зразка 2023 року значно прогресивніший, продуктивніший, ніж минулого.

«Амбітна ціль на поточний рік - збільшення виробництва. Президентом визначено завдання щодо збільшення спроможностей вітчизняного обороно-промислового комплексу з виробництва різних типів озброєння, військової техніки, ракет та боєприпасів, максимальної локалізації та масштабування виробництва в Україні», - підкреслив Гаврилюк.

Читайте також: У 2023 році в Україні запроваджено 134 стандарти НАТО - генерал Гаврилюк

Він нагадав, що у держбюджеті 2024 року на статтю «озброєння, військова техніка та боєприпаси» для ЗСУ виділяється 257 мільярдів гривень. Значна частина фінансового ресурсу буде спрямована на завантаження виробничих потужностей оборонно-промислового комплексу України.

«Вітчизняна «оборонка» - у пріоритеті, з огляду на виклики сьогодення й потреби Сил оборони. Наш ОПК здатен стати локомотивом всієї нашої економіки. Крім того, стимулюючи розвиток та еволюцію власної «оборонки», в такий спосіб ми створюємо й конкурентних гравців для світового ринку озброєнь», - підкреслив Гаврилюк.

Втім, на думку заступника міністра, є важливий момент - для того, аби українські виробники почувалися впевнено і бачили власні середньострокові та довгострокові перспективи, потрібно забезпечити їх довгостроковими контрактами.

«Адже наявність гарантованих державних контрактів - це реальна можливість модернізації виробництв, запуску ліній нової продукції, створення робочих місць і стимуляція ринку праці. Це потреба на відповідні спеціальності. А відтак - завдання на підготовку спеціалістів для ОПК для наших вищих та професійних навчальних закладів. Це цикл, який дозволить оживити чимало галузей економіки», - додав Гаврилюк.

Читайте також: Експерт каже, що Україна скоро матиме ефективну артилерійську систему власного виробництва

При цьому він наголосив, що на етапі прискорення розвитку вітчизняної «оборонки», підтримка партнерів, фінансові та технологічні інвестиції є надважливими.

Як повідомляв Укрінформ, за словами Гаврилюка, Франція зможе надавати українській армії 3 тис. снарядів калібру 155-мм щомісяця.

Фото: ЕРА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-