Експерт каже, що Україна скоро матиме ефективну артилерійську систему власного виробництва

Експерт каже, що Україна скоро матиме ефективну артилерійську систему власного виробництва

Укрінформ
Через пів року Україна матиме досить надійну і ефективну артилерійську систему власного виробництва, яку зможуть застосовувати артилерійські підрозділи в багатьох бригадах.

Про це в ефірі Українського радіо сказав експерт Микола Саламаха. 

"Я думаю, що через найближчі пів року ми матимемо вже досить надійну і ефективну артилерійську систему українського виробництва, яку зможуть застосовувати артилерійські підрозділи в багатьох бригадах (САУ "Богдана" - ред.). Поступово ми проходимо той шлях, який треба було пройти ще до початку великого вторгнення Росії", - сказав він.

Фото: mil.in.ua
Фото: mil.in.ua

Водночас експерт наголосив, що зараз "нагальне питання, яке необхідно вирішувати якомога швидше – це боєприпаси до дуже багатьох типів артилерійських систем". 

"Україна збільшила виробництво мін калібру 120 мм, 82 мм, а також боєприпасів для 125-міліметрових танкових гармат", – додав Саламаха, зазначивши, що "до замкнутого циклу виробництва боєприпасів всіх калібрів нам необхідно пройти ще досить довгий шлях".

Читайте також: За рік у ППО України стався якісний стрибок - естонський експерт

Говорячи про найбільші потреби України, експерт зауважив, що в першу чергу необхідні снаряди калібру 105 мм, 155 мм, 122 і 152 мм. Далі – артилерійські системи. Бажано на колісній базі, бо в них набагато більша маневреність. Це ті ж самі Archer, CAESAR, Dana, Zuzana. 

Як повідомляв Укрінформ, начальник управління преси та інформації МОУ Ілларіон Павлюк за підсумками 18-ї зустрічі Контактної групи з оборони України у форматі «Рамштайн» поінформував, що Україна отримає від іноземних партнерів озброєння для ефективного ураження ворога як на лінії зіткнення, так і в тилу, та для знищення його логістичних вузлів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-