Стефанчук і голова оборонного комітету парламенту Норвегії обговорили військову підтримку України

Стефанчук і голова оборонного комітету парламенту Норвегії обговорили військову підтримку України

Укрінформ
Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук обговорив військову підтримку України із делегацією Постійного комітету Стортингу Норвегії з питань закордонних справ та оборони на чолі з головою комітету Іне Сьорейде.

Як передає Укрінформ, про це Стефанчук повідомив у Фейсбуці.

"Невдовзі норвезький уряд має надати парламенту Норвегії пропозиції щодо перерозподілу допомоги у межах "Програми Нансена" на користь військового компоненту. Упевнений, що норвезька зброя та передові технології і надалі відіграватимуть критичну роль на полі бою в Україні", - наголосив Стефанчук.

Водночас він закликав розглянути можливість розширення "Програми Нансена" загалом.

"Україна дуже цінує, що Норвегія є одним із лідерів у наданні допомоги Україні. Але водночас для нас вкрай важлива подальша оборонна підтримка союзників, її збільшення, адже росія веде війну на виснаження. Учорашня атака на Харків й інші українські міста лише підтверджує терористичні наміри агресора", - зазначив Стефанчук.

Читайте також: Стефанчук обговорив зі спікеркою парламенту Латвії посилення санкцій проти Росії

Також під час зустрічі з делегацією парламенту Норвегії він обговорив підтримку Формули миру Президента України Володимира Зеленського та шлях України до членства у НАТО.

Як повідомляв Укрінформ, Стефанчук обговорив євроінтеграцію України із президентом Фонду Жана Моне для Європи, колишнім президентом Європарламенту Петом Коксом.

Фото: Фейсбук Руслан Стефанчук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-